Затворници се жалят от менюто в килиите на Цецка Цачева

  • 11 октомври 2011 07:45

  • 976
  • 0
Затворници се жалят от менюто в килиите на Цецка Цачева
©

Едни от честите автори на писма до председателя на парламента Цецка Цачева са затворници, показват данните за постъпилите в администрацията на Народното събрание сигнали.

Лишените от свобода отправяли искания от всякакво естество. Не били редки случаите, в които се оплаквали от манджите, с които били хранени, и търсели съдействие за осигуряването на по-вкусен обяд. Освен това затворниците недоволствали от мръсните и тесни килии, в които трябвало да прекарат години наред.

В жалбите си те настоявали да им се спазват правата, като им се осигурят по-нормални битови условия или да бъдат преместени в друг зандан. Други опандизени пък се надявали Цачева да им издейства пращане на лечение, с което да прескочат поне за известно време високите стени. Подобни сигнали се пренасочвали към правосъдното министерство или инспекцията, която отговаря за затворите, за да се предприемат и конкретни действия по казусите.

Някои прибрани на топло обаче се надявали, че като шеф на най-висшата институция в страната Цачева може да им намали присъдите или да прати делото им за преразглеждане. От администрацията на парламента обаче уточняват, че няма как председателят на парламента да се меси в работата на съдебната система

Последвайте канала на

Novini.bg
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини