Цецка Цачева: 42-то Народно събрание е неприятно място за работа

  • 22 декември 2013 19:00

  • 2192
  • 24
Цецка Цачева: 42-то Народно събрание е неприятно място за работа
© Булфото

42-то Народно събрание е неприятно, дори невъзможно място за работа. Парламентът няма нормално ръководство, няма диалог с опозицията и има най-малко демократичния състав от началото на прехода. Така описа работното си място бившият парламентарен председател Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, която преди десет дни стана втори зам.-председател на групата на ГЕРБ заедно с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, пред БТВ.

„Опозицията няма възможност да излага своите доводи, отнема ни се думата, не ни се дава възможност да излезем на трибуната. Има псевдопрозрачност и псевдодостъпност", подчерта Цачева.

Като пример тя посочи процедурата по изготвяне на нов Изборен кодекс, проведена от зам.-председателя на парламента Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заедно с представители на неправителствени организации, но в отсъствието на големите ангажирани с темата НПО-та. „През януари ще представя обзор откъде тръгват неправителствените организации, които участват в обсъждането на Изборния кодекс. Необяснимо е защо сериозни НПО-та не участват в работата по новия Изборен кодекс", коментира Цачева.

Тя не изключи възможността в началото на следващата година опозицията да внесе вот на недоверие, като потенциални области тя посочи енергетика, здравеопазване, образование. „Има секторни политики, които откровено настояват за вот на недоверие", подчерта Цачева.

„Това Народно събрание дойде в резултат на избори, за които единствената дума е манипулацията. Това беше наслоявано с месеци говорене, което доведе до оставката на премиера Борисов, манипулация в деня за размисъл, манипулация в деня на клетва, когато депутати не се регистрираха, за да падне кворумът - безпрецедентно в новата българска история", коментира Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Тя увери, че след назначаването й на поста в ръководството на парламентарната група не могат да се очакват сблъсъци между нея и другия зам.-председател Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По отношение на трите обвинения срещу него, тя заяви категорично, че като юрист по професия ще се придържа твърдо към презумпцията за невинност, пише "24 часа".

Цачева не пожела да коментира ролята в партията на Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, която се раздели с поста си на депутат и зам.-председател на групата след скандала с тефтерчето на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. „Тефтерчето беше символ на неща, които не приемам, че може да се случват. Затова бяхме толкова категорични в политическата оценка на случая", коментира Цачева.

Тя се изказа лаконично за двамата депутати от ГЕРБ Георги Марков и Светлин Танчев, които напуснаха групата на ГЕРБ и станаха независими. „Не бих омаловажила този факт, но не бих го и драматизирала. Първо бих споделила с колегите ми какво ме дразни, за да не остана в групата", посочи Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и призна, че им е пожелала „успех в новото им амплоа на независими".

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ не пожела да прогнозира дали процесът на отлюспване ще продължи. „Всичко се случва в задкулисието, нямам допирни точки с него, знам какво е настроението на колегите в групата, надявам се да не се налага да се обяснявам повече за напуснали", заяви тя.

„Това, което се случи с Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, мина мимоходом, без да получим отговор на въпроса дали има изтичане на класифицирана информация - зарядът е много силен, това е въпрос на стил и политически обвързаности", подчерта още Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2192 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
случаен

2013.12.26 | 21:51

24
Цеце, отиди си в Плевен, там наистина ще ти е най-приятно!

2013.12.25 | 17:16

23
Много избиратели са принудени да работят на непривлекателни работни места и не мислят да се оплакват,за да не загубят и тях.Вашите са поне добре платени.

2013.12.25 | 17:16

22
Що не го напусне като не и харесва тъкво ще види как се живее с 300 лева заплата и без бонуси.

2013.12.25 | 17:15

21
Подай си оставката и си намери по хубаво място щом не ти харесва !И аз не искам да работя за150 евро но това е което ни давате !

2013.12.24 | 21:27

20
Не се притиснявай уважаема!До година,5-600 хиляди наивници с патешки мозъци,ще ти подсигурят отново широк.тапициран и подплатен с пачки стол в НС.Простотия наспорил Господ в тази ошмулена държава.А след една-две Коледи ще започнат...Оле лееее,кво става бе,ти ни разсипаха,тия и постна пица не ни дават.Да ви даде господ,още по-голяма тояга,за този тиквенишки народ.От все сърце ви го пожелавам!Бой по кратуните,як бой!Той само това уважава!
GROBAR

2013.12.24 | 20:40

19
Па оди си у кучу, нема да те бацам!

2013.12.24 | 17:31

18
Ами Цецке то не е да си партиен БКП секретар в Плевен и да чупиш CUROVETE на големите началници през 80 - те години !

2013.12.24 | 17:31

17
На масовите протести в ЦЯЛА България тая кучка гербаджийска вика "говорене "?! Бах ти наглата червенушка !
Антрополог

2013.12.24 | 17:31

16
Да, бе, лелче, верно! След като и селяндури като вас са вътре...

2013.12.24 | 17:31

15
Грозотия -Плашило .Моля ви махнете снимката.да остане само текста.. за да го прочета спокойно

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини