Опандизиха крадец на ток

  • 05 януари 2015 20:29

  • 2424
  • 3
Опандизиха крадец на ток
©

Заради псувни и обиди, отправени към служители на енергото, жител на врачанското с. Борован бе осъден на четири месеца затвор ефективно.

Според решението на районния съд в Бяла Слатина Цветан Борисов трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие. Наказанието на жителя на циганската махала в Борован е наложено заради извършено от него престъпление в условията на рецидив. 28-годишният мъж имал предишни присъди за редица кражби и хулиганство от съда в Плевен, откъдето е родом.

В началото на декември м.г. екип на ЧЕЗ във Враца се отзовал на сигнал за незаконно прикачване към елмрежата в циганската махала на Борован. Подпийналият Цветан обаче посрещнал служителите с псувни, заканил се да ги изтрепе, ако не се изнесат веднага. Циганинът ги обиждал непрекъснато и им пречел, докато те се опитвали да премахнат незаконното прикачване. “Всъщност подсъдимият трябваше да бъде осъден на две години затвор или пробация за хулиганската си проява в условията на рецидив”, каза вчера съдията Тихомир Вельовски, постановил присъдата на Борисов.

“В съдебната зала неговият адвокат представи споразумение с прокуратурата, в което той признава вината си, и това даде основание на съда да му даде по-малка присъда”, допълни магистратът. Според Вельовски в районния съд в Бяла Слатина има десетки дела, заведени от ЧЕЗ - България. Повечето от тях били за съпротива след установено незаконно прикачване. В целия регион това било масова практика в циганските махали и дори строгите присъди не стряскали нарушителите.

Белослатинският съдия си спомня, че същия ден, когато постановил присъдата срещу борованския хулиган, се произнесъл и по друг случай за кражба на ток. Жител на с. Търнава бил хванат от екип на енергото да краде ток и също побързал да сключи споразумение с прокуратурата. Ивайло Николов бил осъден на 12 месеца пробация заради деянието си.

От врачанското енергоразпределително дружество пък заявиха, че търпят огромни загуби от незаконното прикачване към електрическата мрежа. Според служителите на ЧЕЗ нарушителите са предимно жители на циганските махали и те често нанасят трудно възстановими повреди на електропреносната мрежа. Сред крадците на ток имало доста фирми и малки магазини, а манипулирането на електромерите доскоро било масова практика в много райони на Северозападна България.

Предприетите мерки от енергоснабдителното дружество за защита на мрежата рязко намалили кражбите на ток през последните месеци. От ЧЕЗ заявиха още, че въпреки предвидените в закона наказания за кражба на ток те невинаги се прилагат в цялата им строгост.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2424 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.08 | 00:48

3
Bravo.Nai posle kazahte istinata-CIGANINA KRADE TOK.

2015.01.08 | 00:48

1
A TIKVATA KOGAAAA!

2015.01.08 | 00:48

2
тИ си ПЕДАЛЧЕ

Добави коментар

Водещи новини