Откриха черната кутия на "Норман Атлантик"

  • 03 януари 2015 09:33

  • 3611
  • 0
Откриха черната кутия на "Норман Атлантик"
© Булфото

Бедстващият ферибот "Норман Атлантик", беше изтеглен на буксир до италианското пристанище Бриндизи късно снощи, пет дни след като пожар на борда му отне живота на най-малко 13 души, предаде ДПА.

Италиански пожарникари и следователи се качиха с газови маски на борда на ферибота и откриха черна кутия, която ще им помогне да установят какво е предизвикало пожара, предаде Асошиейтед прес.

Някои части от ферибота още горят, поради което издирването на тела беше отложено за днес. Гръцките власти  съобщиха за 19 души, които се водят за изчезнали след избухването на пожара на борда на ферибота. Италианските власти смятат, че броят на изчезналите е по-голям.

Разследващите се опасяват, че може да бъдат намерени още тела на мястото, където са складирани колите. Сред тях може да има и нелегални мигранти, опитали да достигнат Италия. След няколкочасови опити прокурорът Еторе Кардинали, качил се на борда на кораба, заяви, че е невъзможно да се достигне до ключовият отсек от ферибота, който е прекалено опасен. Коли и камиони все още продължават да горят бавно във ферибота.

Вчера в италианския град Бари започна разследване срещу още четирима души. Разследва се вината на капитана на кораба, директорът на корабостроителницата, двама членове на екипажа и двама представители на компанията "Анек", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини