Не е установена връзка с 98 от пътниците на "Норман Атлантик"

  • 31 декември 2014 17:55

  • 1866
  • 0
Не е установена връзка с 98 от пътниците на "Норман Атлантик"
©

Прокурорът на италианският град Бари Джузепе Волпе, който отговаря за италианското разследване на трагедията с ферибота "Норман Атлантик", заяви, че засега не е установена връзка с 98 от пътниците, предаде ТАСС. Преди беше съобщено за неустановена връзка само с 40 от пътниците.

До думите на Волпе обаче хората, за които италианските власти нямат вест, може би са на борда на търговски кораби, притекли се на помощ на бедстващия ферибот.

Вчера в италианския град Бриндизи акостира военната фрегата Сан Джорджо с над 200 спасени на борда. Още 39 спасени  са на път с друг кораб за пристанището на град Таранто, пише БТА.

Волпе каза, че в Гърция са били докарани 80 от спасените. По думите му от кораба са евакуирани 427 души от намиращите се на него в момента на пожара 499 души, посочва ТАСС. Още от началото информациите за броя на хората на кораба са противоречиви.

Волпе също така уточни, че "Норман Атлантик" се е отправил, теглен на буксир от влекачи към Албания, за да се подслони от  лошото време и да изчака благоприятни условия, след което ще бъде изтеглен към италианския град Бриндизи, предаде Франс прес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1866 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини