Зеленогорски: РБ ще гласува срещу пенсионните промени

  • 17 декември 2014 08:46

  • 1037
  • 0
Зеленогорски: РБ ще гласува срещу пенсионните промени
©

"Снощи на заседание на парламентарната група на Реформаторския блок решихме да гласуваме против пенсионните промени”. Това заяви реформаторът Найден Зеленогорски в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия. Повод за гостуването беше назрелият конфликт между ГЕРБ и реформаторите във връзка с пенсионната реформа и вноските за втора пенсия.

Според Зеленогорски, РБ не е станал част от вземането на решение за пенсиите и не е бил информиран за промените.

„Ние предлагаме да отложим вземането на решение по този въпрос”, изтъкна той.

„В момента по моята лична партида са се натрупали 8-9 хиляди лева. Докато се пенсионирам, вече ще са се натрупали 20 хиляди. Ако тези мои пари отидат в „големия кюп”, както наричат НОИ, аз нямам гаранции, че утре, когато се пенсионирам, те ще станат част от моята пожизнена пенсия”, обобщи депутатът.

Другият гост в студиото - Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в от ГЕРБ, от своя страна поясни: „След 1 януари ако нищо не предприемете, си оставате в универсален пенсионен фонд, в който сте били досега. Ако решите да се местите в НОИ, едва тогава предприемате съответните действия. Ние даваме право на избор”.

„Не можеш за три дни да вземеш решение за реформа, която се прави години”, контрира Зеленогорски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини