Шивачката, която захвърли бебето си в река полудя

  • 12 декември 2014 13:54

  • 9204
  • 2
Шивачката, която захвърли бебето си в река полудя
©

38-годишната шивачка Пенка Тодорова от карловското село Васил Левски влезе в психиатрия. На 7 август тя роди в дере край Калофер и остави бебето си в река, след което то почина, съобщи 24 часа.

"След този случай тя се побърка. Не се чувства добре. Като луда е", заяви Иван Иванов, с когото живее на съпружески начала повече от 2 г. и който е баща на бебето. Пенка не се яви днес в пловдивския окръжен съд на първото заседание по делото, защото постъпила на лечение в пловдивския психодиспансер. По тази причина делото срещу нея се отложи.

Вместо Пенка в съдебната зала дойде Иванов, от когото Тодорова заченала. "Как ще го е убила, като 15 минути след раждането бебето е живяло", обяви мъжът й. Той разказа, че Пенка постъпила за първи път в психиатрията през 1999 г. след жесток побой от бившия й съпруг. Тогава обаче не била освидетелствана. Дни преди процеса не се почувствала добре и отишла на преглед, където я хоспитализирали.

"Аз не съм я докоснал. Никога няма да я изоставя, защото я обичам", зарече се Иванов. Според него след случая със захвърленото момиченце майката полудяла. Казала му: "Ще си сложа край на живота!". "Разбиха ми женичката! Направиха я на нищо. Аз си я харесвам и с нея си живеем добре", разказва Иван. Кълне се, че я обича и няма да я предаде за нищо на света.

Двамата се събрали преди 2,5 г. Тя се пренесла в къщата му във Васил Левски. От първия си брак имала две деца, които останали да живеят в Карлово. Тодорова пътувала всеки ден до Калофер, където работела като шивачка в "Интендантско обслужване".
Иван Иванов, от когото Пенка заченала, твърди, че след този случай тя полудяла.

"Нито тя, ни аз знаехме, че е бременна", твърди Иванов. В края на миналата година менструалният й цикъл спрял. Вместо да потърси гинеколог, тя прибегнала до услугите на знахарка. Врачката й препоръчала да пие чай, но това не дало резултат. 38-годишната жена започнала да едрее. В летните месеци ходела на работа с широки дрехи и с дълги ръкави.

На 7 август т.г. отива на работа. Около обяд я хванали родилните болки. Поискала от бригадирката да я освободи. Не отишла обаче на лекар, а тръгнала по черен път, който води към дере. На портала охранителят забелязъл, че Пенка върви едва-едва и се държи за кръста. Когато стигнала край реката, родила, срязала пъпната връв с ножица и хвърлила бебето във водата.

Пазачът забелязъл, че половин час по-късно работничката се появила откъм дерето и тръгнала към центъра на Калофер да чака автобус, за да се прибере във Васил Левски. Прилошало й и легнала на пейка. На помощ се притекла медицинска сестра. Тя видяла, че от кръста надолу шивачката е в кръв. Попитала я да не би да е направила аборт, но родилката отрекла. Настояла да се обадят на мъжа й да дойде да прибере. Дошла линейка и откарала Пенка в карловската болница. При извършения преглед лекарите установили, че е родилка. По-късно полицаи претърсили района и открили трупа на бебето в най-дълбоката част на реката. Съдебно-медицинската експертиза е категорична, че момиченцето е живяло 10-ина минути преди да бъде удавено.

Тодорова е обвинена в умишлено убийство, където законът предвижда от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда. Защитникът й Петьо Енев заяви, че Пенка няма да признае фактите по делото, за да намали с една трета наказанието си. Той ще пледира за убийство, извършено от майка върху рожба по време на раждане или веднага след него, където наказанието е до 3 г. затвор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
темида

2014.12.15 | 09:51

2
СМЪРТ ЗА ТАЗИ ЖЕНА САМО ТОВА ЗАСЛУЖАВА
слава

2014.12.15 | 09:51

1
не мога да си обясня как е възможно да има такива изроди...

Добави коментар

Водещи новини