Плевнелиев: За да благоденства нацията, винаги ще е нужна справедливост

  • 18 юли 2014 21:48

  • 1546
  • 7
Плевнелиев: За да благоденства нацията, винаги ще е нужна справедливост
©

За да продължава и благоденства нашата нация, винаги ще бъдат нужни преди всичко справедливост, висшегласие и върховенство на закона. Това каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, президент на Република България, в Карлово по време на тържественото честване на 177 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

„Демократска република, описа той мечтата си за България, в която ще господстват съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности, които ще бъдат равноправни във всяко отношение под един общ закон“, цитира Апостола на свободата Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и подчерта, че подвигът на Левски не се измерва само с онзи лъвски скок над дълбокия ров, а преди всичко „с лъвския скок на цял един народ, който чрез Левски се издигна над потъпканото достойнство, над безразличието, над робството и над страха“, посочи Плевнелиев.

Правейки връзка с днешните измерения на нравствения модел на Апостола, президентът даде за пример хилядите доброволци, помагали след катастрофалните наводнения от последния месец. „Както Васил Левски увличаше със своята лична енергия, със своя пример, със своя неуморен труд и себеотрицание, така преди броени седмици видяхме хиляди българи доброволци да помагат безкористно и денонощно на своите сънародници, изпаднали в беда“, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1546 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.02.19 | 11:23

7
Нужно е комунистите да се обявят извън закона. Тогава България ще тръгне напред!
gg

2014.07.20 | 10:19

3
koi?

2014.07.20 | 10:37

6
За да благоденства нацията, не трябва да избира щущумиги като вас г-н президент!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AJ4A

2014.07.20 | 10:36

5
Върховна арогантност и уникално лицемерие лъха от изказването на другаря Плевнелиев!!!! Срам и позор е държавния глава да МЕЧТАЕ за справедливост и върховенство на закона!!!! Ми нали вие сте властта бе другарки и другари политически чучела!!!! Какво ви пречи да въдворите равенството, справедливостта и върховенството на закона???? Ще ви кажа какво - сега сте ПОЛИТИЧЕСКИ ЧУЧЕЛА, а има ли ги тези неща ще останете само ЧУЧЕЛА, които и гаргите не забелязват!!!
Ицо

2014.07.20 | 10:20

4
Справедливос ще има само когато дойде Божието царство. Тогава ще видите какво е Справедлив Съд!

2014.07.20 | 09:30

2
Hmm

2014.07.19 | 11:25

1
Доставя ли ви удоволствие да използвате архаизми и чужди думи вместо българските?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини