Двама са пострадали при инцидента край Мурсалево, обяви Вучков

  • 11 декември 2014 21:26

  • 2460
  • 0
Двама са пострадали при инцидента край Мурсалево, обяви Вучков
©

Само двама - полски граждани, шофьори на катастрофиралия  ТИР, са пострадали при тежкия инцидент на главен път Е-79 тази вечер, когато ТИР се обърна на международната ж.п. линия Кулата - София, а в него се удари влак.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., който е на мястото на инцидента заедно с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Министърът обясни, че всички пътували във влака - около 95 души, са били евакуирани навреме с помощта на служителите във влака и са били извозени с автобус. Няма пострадали и при пожара.

Министър Вучков посочи, че свлачището, предизвикало тежката катастрофа, е опасно от десетилетия, въпреки че наскоро е било обезопасено с мрежи. Той уточни, че се търсят варианти вбъдеще за по-доброто обезопасяване на участъка.

Директорът на областното пътно управление в Кюстендил Юлияна Божилова каза за БТА, че двамата братя поляци - шофьори на катастрофиралия полски ТИР, са се отървали по чудо, защото навреме са успели да скочат от товарния автомобил. Настанени са в благоевградската болница.

Пътниците от влака Кулата - София се извозват с автобуси след тежкия инцидент. Локализиран е пожарът, изгоряла е първата секция на влака, съобщиха от МВР.

Движението на моторни превозни средства е възстановено в едното платно в района на село Мурсалево. Пострадалите - чужди  граждани, на възраст 35 и 45 години, от тежкотоварния автомобил, са настанени в болница, без опасност за живота, се посочва в  съобщението.

От областното пътно управление съобщиха, че до половин час движението по главния път Е-79 ще бъде напълно възстановено.

Последвайте канала на

БТА
2460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини