Змии плъзнаха в Хасковско

  • 08 декември 2014 14:10

  • 3072
  • 0
Змии плъзнаха в Хасковско
©

След наводнението в Хасковско масово изпълзяха змии в отсечката между магистрала "Марица" с пункта "Капитан Петко войвода" на границата с Гърция, разказаха местни жители и пътници. Влечугите излезли да търсят спасение по шосето, в тревите край него и по мантинелите, след като обилните валежи заляха стотиците декари земеделски земи от двете страни на пътното платно, допълва „Труд". Освен студенокръвните, се подплашили много мишки и лалугери, които също избягали от дупките си.

Като цяло обаче обстановката в област Хасково след обилните валежи е нормализирана. Няма населени места без електричество.

Водоноски ще снабдяват 19 села от Хасковския регион след потопа, съобщиха от областната управа. Областният управител Добри Беливанов вече е изпратил искане до военното министерство за осигуряване на 15 цистерни.

На сухо са села в общините Свиленград, Харманли, Любимец и бежанският център в с. Пъстрогор. 19-те населени места и лагерът се снабдяват от помпената станция в Момково. От РЗИ предупрдиха жителите на съответните села да не консумират вода от местните кладенци, чешми, извори, защото тя е замърсена.

Решението за снабдяване с водоноски е взето на спешно съвещание, свикано от областния управител, уточниха от държавната администрация. На срещата станало ясно, че помпената станция Момково е проблемна, тъй като там е скъсана дигата на две места и са залети хиляди декари земеделски земи, както и самото ВиК-съоръжение.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3072 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини