Радан Кънев: Путин показа вечните си имперски амбиции

  • 04 декември 2014 18:34

  • 5251
  • 68
Радан Кънев: Путин показа вечните си имперски амбиции
©

Дали сме доволни или не от спирането на "Южен поток" няма значение. Ние години наред посочваме сделката за "Южен поток" като огромен корупционен скандал. Тя не може да бъде изгодна нито на българския народ, нито на Русия. Ние винаги сме държали този проект да отговаря на българското и европейското право, както и на националния ни интерес. Това каза Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, депутат от Реформаторския блок в предаването "Още от деня" по БНТ.

Ако проектът беше законен и изгоден за нас, то той не е изгоден за Путин. Именно защото трябва да се спази европейското право руският президент го спря. Този проект в основата си не е замислен да е изгоден за нас. Това решение отразява действителността, посочи Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Българското социалистическо правителство водеше преговори и търсеше начини как да заобиколи европейското законодателство. След това сключи договор на тъмно, който сега не ни показва. Дори на базата на оскъдните данни, с които разполагахме за проекта, той изглеждаше много неизгоден. Няма защо да се крият документи, ако всичко е наред, категоричен е Кънев.

Депутатът от реформаторския блок предупреди, че по тази тема трябва да сме много внимателни. В момента Министерския съвет е принуден да се изказва много внимателно, за да не бъдем съдени от руска страна. Трябва да се проучи дали подписаният договор не е опасен за България, както стана с АЕЦ "Белене".

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и посочи, че президентът Путин е дал началото на една пропагандна атака от Турция. Според него това поведение се базира на вечните му имперски амбиции. "Опитът на руската имперска политика да упражнява влияние на Балканите е столетна. В този момент ние трябва много внимателно да се дръпнем в евроатлантическия си окоп, защото се намираме в една много опасна геостратегическа ситуация". Кънев видя в това поведение заплаха за националната ни сигурност. Именно в такава среда трябва да сме единни, увери Кънев.

Много важно е да имаме единство по случая с "Южен поток", защото сме уязвими. Трябва да се търси компромиса. Много от нашите избиратели не харесват партньорите ни, но това е начинът, за да изплуваме. Трябва ни мнозинство, то не идва от небето, а се постига с компромиси.  Това е голямо усилие, но трябва да излезем от водовъртежа, който ни завлича към дъното. Предстои ни да приемем най-тежкия бюджет от години. програмата под която се подписахме е много добра, затова трябва да се положат усилия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5251 68

Свързани новини

Коментари 68

Добави коментар

2014.12.05 | 10:41

51
Чета, че шараните в Перник скочили с лев за един ден, майка му и мръсни Путин.

2015.06.03 | 12:37

68
Верно Путин е виновен за шарана че поскъпва еее този Путин този Путин, ама умен човек е въпреки всичко изигра ги яко на хорото!

2015.06.03 | 12:37

67
Турция и Русия имали постоянни имперски амбицци към България, да се чуди човек какво е станало през 1887 г.

2014.12.05 | 12:00

59
“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г. З.Стоянов
Един

2015.02.11 | 19:24

66
Ми те, били като сегашните бе, мразели Русия и искали Турция, да ни продава газ и електроенергия!!! Ще изгинете в мизерия, НЕГОДНИЦИ!!!
БОРИМЕЧКАТА

2014.12.05 | 11:06

55
Ей глупак, от 1886 година, та до сега, знаеш ли колко пъти е пренаписан З. Стоянов, почти колкото досиетата, от 1989 до сега!!!
Не народ а мърша.....!!!

2014.12.05 | 11:06

54
И до къде я докарахме с пикаене срещу вятъра, а!!! Бравус!!! АШКОЛСУН!!!

2015.02.11 | 19:22

65
Всички са виновни Путин, Ердоган, Станишев само той милия е света вода ненапита. Идиоте няма такъв филм

2014.12.05 | 11:06

57
Защо се чудиш бе човек, това е циганската психика. На циганина все друг му е виновен, българите, европейците, учителите, лекарите всички. Само циганин с призната вина няма.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.05 | 12:01

64
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

2014.12.05 | 03:02

36
СЕЛЯМ АЛЕЙКУМ БРАТЕ ГЕРБЕРАСТ. ВОЛЕН Е РУСОФИЛ, БОЙКО Е ТУРСКИ СЛУГА. БРАТЯ СА.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.05 | 12:01

63
Салям Алейкум братя сидерасти, да не забравитеда гласувате за АТАКА, защото сме про-Руски и про-Турски националисти. Защото като гласувате за нас ще има втора АЕЦ Белене, за която ние като нация ще плащаме милиарди неустойки на братска Русия! Защото ако сме на власт ще има Южен поток, за който пак ще плащаме милиарди ако не бъде направен в полза не на България, а на русия! Братя сидерасти гласувайте за нас от АТАКА ако искате ДПС да управлява, все пак наш ибрик Волен е със Местан, затова и Путин е със Ердоган! Анадъно?!

2014.12.05 | 09:08

47
ААА ЗДРАСТВУЙ ДОРОГОЙ ИСЛЯМИСТ-ГЕРБЕРАСТ. БОЙКО ПРЕМИЕР НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА.
Умник Гюро

2014.12.05 | 12:00

62
200 години имперска Русия и комунистически СССР стигат на великия български народ! Вън от България, батюшки! Язък, че ви научихме да четете и пишете...Путин: Fuck OFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.12.05 | 10:06

48
СПОКОЙНО БЕ ВРЪЩАТЕ СЕ ПРИ ТУРЦИТЕ, НЯМА ВЕЧЕ РУСИЯ.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.05 | 12:00

61
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ АТАКА Е ПРОЕКТ НА ДПС Ако не вярвате потърсете в Google ''До г-н Председателя на ЦС на ДПС гр. София ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. /ПЕЧАТ/ С уважение: /А. Емин/ 27.04.2005 г. гр. София'' ______________________________________________________ Извод: АТАКА е проект на ДПС и Доган. Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Не гласувайте за АТАКА или ДПС БЪЛГАРИ, ако не искате вийна в България, в която ''братска Русия'' отново да се яви като спасител, ДА ПАЗИ БОГ!!! Събуди се Българино!
USAшко СИМОВ

2014.12.05 | 12:00

60
14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот.
123

2014.12.05 | 11:56

58
Бог да пази България от русофили, уж националисти и ДС агенти!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини