БСП: Борисов да вземе спешни мерки за "Южен Поток" (видео)

  • 02 декември 2014 14:10

  • 5356
  • 23
БСП: Борисов да вземе спешни мерки за "Южен Поток" (видео)
©

Винаги сме подкрепяли изграждането на проекта "Южен поток" като изгоден за България. По време на нашето управление беше наваксано изоставането от предишния период. Това обяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на пресконференция на левицата.

По думите му включително е бил осигурен заем. Днешният министър-председател категорично заяви, че той ще възстанови работата по изграждането на "Южен поток", междувременно служебният кабинет предприе действия по блокирането на проекта, припомни Миков.

Настояваме за изслушването на министър-председателя за състоянието и перспективите по реализацията на "Южен Поток". Готови сме да окажем всякакво съдействие по отношение на план. В тази дискусия трябва да се търсят възможно най-изгодните за България решения, смята Миков.

Трябва да припомним, че в последния ден на 41-то Народно събрание беше блокиран проектът "Бургас-Александруполис". Съдбата на АЕЦ "Белене" е добре известна, каза още председателят на БСП.

По думите на Миков правителството трябва да предприеме спешни действия за реализирането на този проект. Той заяви, че не приема изявлението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, че не са ясни ползите за България от този проект.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от своя страна заяви, че това е един геостратегически проект и не бива да се делим на русофили и русофоби.

Притеснени сме от вчерашното изявление, защото в период от 4 месеца няма информация за проекта, каза зам.-председателят на БСП.

Проектът, по думите на Стойнев, ще гарантира над 5 000 работни места. Големият въпрос, според него е, къде е европейската солидарност, защото за богатите държави е изграден "Северен поток".

Тази солидарност все повече се отдалечава, каза Стойнев.

Ако този проект се реализира през Турция това означава че се затрудняват действията на българската компания "Булгартрансгаз". Много станаха проектите, които не се реализират на българската територия, коментира бившият енергиен министър.

Бяхме изоставени от ЕК, каза Стойнев, и допълни, че ще настояват министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да бъде изслушан. ЕК не работеше в интерес на българските граждани, а обслужваше някакви други интереси, съобщи Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Не бива да бъдем втора категория членове на ЕС, заяви от своя страна Янаки Стоилов.

Призоваваме премиерът спешно да предприеме контакти както с ЕК, така и с руското правителство, за да може проектът да бъде продължен, каза Янаки Стоилов.

БСП е готова да действа с всички свои възможности, заяви той.

Всички представители на България в ЕС, включително председателят на ПЕС – Сергей Станишев, трябва да лобират за реализацията на проекта, заяви Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Загубите на българските граждани е големият въпрос. Да се опитаме на този етап да не отписваме този проект, смята още председателят на БСП.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
5356 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2014.12.04 | 05:10

23
РЕВ РЕВ! Na kolko mnogo nastoiashti i badeshti kradci umriaha komisionnite
Т 90

2014.12.03 | 20:38

22
Путин май се чуди къде да си пласира газа! Но и през Турция да прекара тръбата за Европа пак през България ще мине! Просто няма откъде другаде, само,че вече други ще вземат комисионните! Спете спокойно другари!
Умник Гюро

2014.12.03 | 10:42

21
Всички български комунисти да ходят сега да строят Турски поток! При другаря Путин!
Боримечката

2014.12.03 | 10:42

20
Миков, нов народен съд иде, много по-страшен и кървав, от предишният, за престъпниците, иде със страшна сила!!! ИДЕ, ИДЕ, ГАДОВЕ МРЪСНИ!!!
евгений

2014.12.03 | 04:11

10
братья славяне, когда же вы поймете, что нам быть надо вместе? почему вы от нас все время отворачиваетесь? видимо нашему президенту это уже надоело. Вы на деле покажите, что помните о том, что у нас общая история, культура и вера, без оглядывания на Брюссель и США и тогда мы к вам всей душой
болгар

2014.12.03 | 06:54

19
вьи правие политики путают вещи но я увераю вас что Болгарскии народ будет вечно любить и уважать братскии Русскии народ.
Наблюдател

2014.12.03 | 06:53

16
А что Вы, дорогой, скажете о том, что Россия продает Болгарии газ на более высокой цене, чем остальным европейским странам? Разве ето по братскому? Кто будет строить, сколько ето будет стоить? По какой цене будет получать газ Болгария - никто об етом не говорит. Потому что ето решается только одним человеком - Путин. И на пользу роду.
Идеал Петров

2014.12.03 | 04:12

14
Браво,печелиш орден "Павлик Морозов с жартиера"!
евгений

2014.12.03 | 04:05

8
вам вообще не кажется, что Брюссель все сделал, чтобы Болгария не имела газовой трубы. Брюсселю не нужна такая конкуренция, у них есть северный поток, а у вас не будет

2014.12.03 | 06:54

18
БСП ДПС АТАКА = Южен поток, който е неизгоден за България!
чичи

2014.12.03 | 06:53

17
Голямо реване ще падне сега за тая тръба... тя баща, тя майка, а? Ей тъй умряхме един път без Белене, втори път без Бургас-Александруполис...предстои третата ни смърт, както си ходими ще падаме.Нали другари??

2014.12.03 | 06:52

15
kato vidat zor balari,vednaga revat-kak taka,nali sme ratski narod,sa6t ato ukrainzi,,takivabratq -predateli na nikogo ne sa nujni,,

2014.12.03 | 04:11

13
Червени бУклУци ... Червени бУклУци... Червени бУклУци

2014.12.03 | 04:11

12
Затова външния министър на Орешарски с ПЪЛНОМОЩНО предостави ВСИЧКИ права на ЕС да преговаря от името на България.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини