Защитен свидетел разпродава активи на кредитополучатели в КТБ?

  • 21 ноември 2014 15:36

  • 3102
  • 3
Защитен свидетел разпродава активи на кредитополучатели в КТБ?
©

Отстранените изпълнителни директори на КТБ Орлин Русев, Илиан Зафиров и Георги Христов днес изпратиха до квесторите на КТБ АД, УС на БНБ и Главна прокуратура писмо, с което сигнализират за определени сделки и молят за проверка. Писмото е изпратено за входиране в съответните институции, съобщават те в писмо до медиите.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Уважаеми г-жо Костадинчев и г-н Лютов,

До нас достигна информация, че лицето Бисер Андонов Лазов - защитен свидетел на прокурора Иван Гешев, и представляващ собствениците на фирми - кредитополучатели в КТБ АД, с просрочени задължения, разпродава техни активи. Имотите се разпродават, прехвърлят или ипотекират в полза на близки до Бисер Лазов лица.

Така, например, на 31.10.2014 г. фирма "Евробилд 2003" ЕООД (собственост на "Аквафинанс" ЕООД с управител Бисер Лазов), ползваща кредити за 85 милиона лева, е учредила договорна ипотека в полза на трето лице върху сградата на ул. "Граф Игнатиев" номер 10, в която се помещава Централно управление на КТБ АД. Фирмата, в чиято полза е учредена ипотеката - "Ню кооп инвест" ЕАД е с изпълнителен директор Ненчо Ангелов Трифонов.

Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида номер 557698, том 21, акт 50. На 13.11.2014 г. същата фирма - "Евробилд 2003" ЕООД, продава обекти от жилищна сграда във Велико Търново на "Балкан Ерма" ЕООД с управител Ангел Славчев Христов - също близък приятел на Бисер Лазов. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида номер 84119, том 23, акт 127.

На 13.11.2014 г. "Евробилд 2003" продава на същата тази фирма - "Балкан Ерма" ЕООД, парцел в Горна Оряховица с площ от 41 дка, заедно със сградите. Сделката е отразена в Имотния регистър по персонална партида номер 62556, том 20, акт 93.

По наша информация, въпреки горепосочените разпореждания с недвижими имоти, по сметките на "Евробилд 2003" ЕООД не е постъпил нито лев и фирмата продължава да не обслужва получените от банката заеми.

Молим уважаемите Квестори да проверят дали по сметките на длъжника "Евробилд 2003" ЕООД са постъпили средства в резултат от горепосочените операции и дали с тях са обслужени дълговете на фирмата".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3102 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.24 | 09:33

3
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.21 | 20:30

2
Волен Сидеров е предател-МУТРА - рекетьор, през 1988г. Е арестуван от Б.Бонев със крадени фотообективи и белязани пари за РЕКЕТ, но тогавашните от ДС са го спасили, Волен е АГЕНТ на ДС. Многократно доказа мутренското си поведение, когато удряше полицаи и се биеше по самолетите, и когато хвърляше пиян капачки от бутилки по сервитьорите.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.21 | 20:30

1
До всички мухамедани от АТАКА, Бойко подарил пудел сидераст на Доган, кръстили го Сидероглу бей, Анадъмно?

Добави коментар

Водещи новини