Погват катаджиите за частни радари и дрегери

  • 19 ноември 2014 19:12

  • 3752
  • 5
Погват катаджиите за частни радари и дрегери
© Булфото

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще прави внезапни проверки на използваните и пътните полицаи радари и дрегери. Причината за проверките, които са препоръчани от икономическия министър Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, е появата на ново явление - "частен дрегер и радар", обясняват от агенцията.

Във ведомството са получени множество сигнали, в които се твърди, че в автомобили на Пътна полиция се използват нерегламентирани уреди за установяване на съдържание на алкохол в дъха на водачите и на скоростта на моторните превозни средства.

В момента служителите на Пътна полиция използват новите електронни анализатори на алкохол в дъха, които имат вградена памет и всяко измерване се запаметява. Това води до предприемане на задължителни санкции срещу проверявания водач при установяване на наличие на алкохол над допустимите норми.

"В сигналите, обаче се твърди, че в някои автомобили има повече от един дрегер или радар. С цел злоупотреба може да се използва втори уред, който предварително е настроен да показва наличие на алкохол в дъха. По този начин се вменява вина на водача. Също има сигнали за радари, които според гражданите отчитат по-висока превишена скорост от тази, с която се е движил водачът", се казва в съобщението на агенцията за метрологичен и технически надзор.

Агенцията извършва строг надзор както на оправомощения служител в МВР, който проверява дрегерите и радарите, така и на самите уреди. Манипулацията на тези апарати е изключително трудна, дори невъзможна, твърдят от контролния орган.

По-рано премиерът Бойко Борисов настоя пред министъра на вътрешните работи и министъра на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва да се вземат мерки за прекратяване на рекета от страна на пътните полицаи. Борисов препоръча извършваните от тях проверки да бъдат заснемани с камера, а уредите да бъдат проверени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3752 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.08.27 | 08:32

5
Това "ново" явление е всъщност доста старо.

2014.11.25 | 07:59

4
Боже,Боже и кво прайм ся?
гошо

2014.11.25 | 07:59

3
Не наричайте тоя некадърен шут министър.
хаха

2014.11.25 | 07:59

2
Като ги погвате поне не го казвайте публично. Сега кой ще хванете? "Жми кьорчо да те лажем"

2014.11.25 | 07:59

1
Всеки има право да поиска кръвна проба, при положение, че не е консумирал алкохол и се съмнява в истинността на проверката, да видим как ще реагира г-н полицай, гаранция че ще Ви пусне :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини