Чужденци се лекуват през зимата в минералните ни извори

  • 18 ноември 2014 09:59

  • 4790
  • 1
Чужденци се лекуват през зимата в минералните ни извори
©

Все повече туристи от чужбина идват в курортното селище Огняново заради минералните извори. Чужденците пълнят не само хотелите, но и десетките къщи за гости в селото. Вече идват не само през лятото, но и през зимата, твърдят местни хотелиери, цитирани от Стандарт.

Заради интереса на туристите доста местни жители зарязаха тютюнджийството и се захванаха с хотелиерство. В селото са изградени над 10 хотела, повечето къщи предлагат стаи за нощувки.

„От година на година гостите се увеличават, в Огняново те хем почиват, хем се лекуват в прочутата ни минерална вода. А и цените са съвсем приемливи", твърдят хотелиери. Лековитата вода в Огняново е известна още от римско време. Изворите са с отлични целебни качества и лекуват куп болести, споделят жителите на селището.

С отварянето на границата, туризмът в региона се развива бързо и успешно. Затова не е чудно, че този отрасъл дава поминък на все повече местно население. През 2000 година 95% от жителите на община Гърмен се занимаваха с тютюн, а едва 4% с туризъм. В момента съотношението е 60% към 15%. В близките години се очаква 25-30% от хората в региона да печелят от туризъм.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4790 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.16 | 13:17

1
za chyjdencite e qsno ,a balgarite da mrat .moshenici .kapitalisticheski izchadia tria da vi ydaviat tam ili da vi prerejat venite i da vi izteche mrasnata alchna kvavchica .

Добави коментар

Водещи новини