Храната в детските градини е недостатъчна

  • 05 октомври 2011 20:23

  • 1758
  • 1
Храната в детските градини е недостатъчна
©

38 детски заведения в Шуменско са проверили инспекторите от регионалната здравна инспекция за спазването на изискванията на новата Наредба за здравословно хранене на децата от 3 до 7 години.

Във всички проверени детски заведения е установено, че количеството на плодовете, зеленчуците, рибата, млякото, пълнозърнестите храни е недостатъчно. Проверени са детските градини в общините Върбица, Смядово и Велики Преслав, съобщи БНР.

В Шумен работата на инспекторите е затруднена от ремонта на част от детските заведения в града. Продължават проверките в общините Каспичан и Нови пазар. Във Върбица не във всички детски градини храната се приготвя от квалифицирани хора в областта на хранителните технологии.

При проверките в шуменските села става ясно, че в изготвянето на менюто не участват медицински специалисти. Инспекторите издават предписания за отстраняването на несъответствията по Наредбата за здравословно хранене на децата от 3 до 7 години.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1758 1

Коментари 1

Добави коментар
АБВ

2011.10.05 | 21:27

1
Ееее, срамота!!!...... ББ веднага да спре всички пенсии, за да осигури храна на дечицата!! Но преди това да пусне по една магистрала до всяка градина и ясла, та да могат доставчиците да стигнат

Добави коментар

Водещи новини