Световните агенции: Новият премиер на България обещава реформи

  • 07 ноември 2014 17:47

  • 6547
  • 54
Световните агенции: Новият премиер на България обещава реформи
© Булфото

Световните агенции съобщават за днешното гласуване от Народното събрание на състава и структурата на новото правителство на България с министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, като наблягат на обещанието на новия премиер да извърши реформи.

Новият премиер обеща днес незабавно да даде тласък на реформите, за да бъде насърчен икономическият растеж и да бъдат  привлечени инвестиции, предаде Ройтерс. Агенцията посочва, че вотът е бил смятан за формалност, тъй като партия ГЕРБ, която  спечели изборите преди месец, е успяла да си осигури достатъчна подкрепа, за да състави правителство.

Агенцията отбелязва също, че кабинетът на Борисов ще бъде петият, управлявал България за по-малко от две години и определя това време като период на нестабилност, в който са спрели всякакви смислени опити за реформи и изкореняване на корупцията. Ройтерс допълва, че новото правителство е обещало да възстанови доверието на Брюксел към България, за да бъдат размразени блокираните европейски фондове, заявило, че страната ни ще влезе в банковия съюз на ЕС и че ще бъде освободено висшето ръководство на централната банка.

Асошиейтед прес отбелязва, че анализатори прогнозират трудни времена за новия кабинет, който се изправя пред  предизвикателствата да прокара изключително важни правни реформи, да съживи забавилата се икономика и да размрази блокираните европейски фондове. ТАСС набляга на тази част от речта на Борисов в парламента, в която той казва, че новото правителство ще е проевропейско и реформаторско, че няма друг външнополитически сценарий за развитие на България, освен евроатлантическият. Агенцията обръща внимание и на акцията на привърженици на "Атака" пред парламента, на която депутатите са били освиркани, а сградата  на парламента - замервана с яйца, пише БТА.

Франс прес акцентира, че парламентът на България е избрал десноцентристко, "проевропейско и реформаторско" правителство на малцинството. Агенцията цитира думите на премиера, че е време страната да си гарантира независимост в енергетиката и  отбелязва, че България е много зависима от руския газ. Борисов ще трябва да извърши непопулярни реформи в областта  здравеопазването, образованието и пенсионната система. Ще трябва да се справи и с последиците от фалита на четвъртата по  големина банка, съобщава Франс прес.

Ройтерс предаде и кратки биографии на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Агенцията отбелязва,  че новият премиер е успял да изведе страната до голяма степен без поражения през глобалната финансова криза, но посочва, че орязването на разходите и замразяването на заплатите и пенсиите е довело до големи протести срещу бедността през пролетта на 2013 г., предизвикали падането на правителството му. За Горанов Ройтерс предава, че той е застъпник на стриктната фискална политика, близък съюзник на Борисов, че наследява най-тежката банкова криза в България от 90-те години и увеличаващ се фискален дефицит.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6547 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар

2014.11.08 | 20:10

54
Като му видях предишните реформи за тези се плаша Рапон-Бей е просто един тъп пожарникар. Ще има от сутрин до вече една ухилена тиква по телевизията!

2014.11.08 | 20:10

53
Пожелавам ви гладуването поне да ви е приятно. Сами си избрахте същите ви поробители. Като започнете да не издържате от глад и да не си плащате сметките. Те, политиците ви ще ви нахранят и платят кока, водата....

2014.11.08 | 20:10

52
Пожелавам ви гладуването поне да ви е приятно. Сами си избрахте същите ви поробители. Като започнете да не издържате от глад и да не си плащате сметките. Те, политиците ви ще ви нахранят и платят кока, водата....
ЕС

2014.11.08 | 20:10

51
САМО ТАКА ВСЕКИ ПРЕМИЕР ТРЯБВА ДА СЛУШКА ККАВО МУ КАЗВАМЕ ОТ ЕВРЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ИНАЧЕ ЩЕ ДЪРПАМЕ УШИТЕ!! И ВСИЧКИ ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТИТЕ. РАКЕТННИТЕ ЩИТОВЕ ОКОЛО РУСИЯ СА ГОТОВИ, ОСТАВА ДА ЗАКРЕПИМ СТАБИЛНО ПРО- ЕВРЕЙСКАТА ВЛАСТ В СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ УКРАЙНА И СЛЕД ТОВА ПОСЛЕДНАТА СТЪПКА КЪМ УНИЩОЖЕНИЕТО НА ПРАВОСЛАВИЕТО: РУСИЯ!

2014.11.08 | 13:53

44
Москва вече има автоматичен тролов софтуер, който генерира и разпространява автоматично "патриотични" послания, на база "патриотизъм=любов към Русия"!

2014.11.08 | 20:09

50
бил ни извел от кризата тези ПР на Б.Б явно трябва да сменят лекарстват който пият

2014.11.08 | 20:09

49
Явно на този народ не му е писнало да го изнасилват. Приятна любов с новите си стари избраници.

2014.11.08 | 20:09

48
продадоха си душите на дявола за пари, нещастници предатели
Basic Buda

2014.11.08 | 20:09

46
Ще Работиме, ще строиме, ще копаеме, ще крадеме и ще гледаме как да направиме страната ни по хубава. Ще премахнеме, ликвидираме, изтриеме, скриеме всички онези които бяха против нас. Защото вие или сте с нас, или сте против нас. :)
Тъпа Буда

2014.11.08 | 20:09

47
Оня от Банкя изяждал по едно агънце на обяд всеки ден...правете си сметката защо е толкова мазен.

2014.11.08 | 20:09

45
че то и вдигането на цената на тока си е реформа, ама нас какво ни грее това... МАРШ В ЗАТВОРА БОКЛУКО!

2014.11.08 | 13:51

43
Сидер даде властта на дпс, Симеонов ги изхвърли !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини