Годеникът на Вили Марковска ще играе крадец

  • 05 октомври 2011 07:44

  • 4137
  • 0
Годеникът на Вили Марковска ще играе крадец
© Интернет

Как се развива преходът през живота на четирима приятели, разказва новият български игрален филм „Отрова за мишки”, чиито снимки стартираха в понеделник.

Малка подробност е, че мъжкото каре е от крадци, така че лентата ще предложи по-необичаен поглед върху близкото ни минало, отколкото познаваме от „Тилт”. Сюжетът на филма стартира от края на 80-те години, когато четиримата попадат в трудово-изправителен лагер заради кражби, и свършва в началото на 90-те. „Това няма да е филм за мутрите. Ще покажем как в първите години на прехода, които бяха благодатна почва за натрупване на пари, приятелите забогатяват и това разваля тяхната дружба”, каза специално за „Монитор” режисьорът Константин Буров.

„Отрова за мишки” ще бъде до голяма степен филм на дебютанти с изключение на оператора Красимир Андонов (ситкома „Тя и той”, работи и в рекламата). Естествен декор за снимачната площадка станаха изоставени блокове и новото строителство в столичния квартал „Люлин” 7, а през следващите 30 дни камерата ще се премести в Пирдоп и трудово-изправителния лагер в Искрец.

Това е първият пълнометражен игрален филм на Коста Буров, чиято новела „План за отмъщение” грабна наградата за дебют „Златна роза” (2008). В ролите на четиримата крадци влизат студентите на Ивайло Христов от НАТФИЗ. Това са Иван Панайотов, познат ни като Димо Цеков, годеника на Мария (Вили Марковска) от “Столичани в повече”, и Николай Йовин, както и абсолвентите Петър Генков и Бисер Маринов. Единствената дама е Лора Декова, възпитаничка на проф. Пламен Марков. Сценарист е Венцислав Василев. Продуцент е Андрей Алтъпармаков, филмът е подкрепен и от Националния филмов център.

Последвайте канала на

4137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини