-
30 октомври 2014 14:06
- 1151
- 2
В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2014.10.31 | 01:27
Добави коментар
Водещи новини
Цветлин Йовчев: Европа се проваля, България е слаборискова за атентати
22 декември 202408:52
Българският лекар, помогнал на ранените в Магдебург: Разтресе ни всички, както емоционално, така и професионално
22 декември 202409:36
Майката на 9-годишния Андре, убит в касапницата в Магдебург, с разтърсващи думи за зверството
22 декември 202410:10
Въоръжен обир в района на Антените край Благоевград
22 декември 202409:37
Нов ад на АМ "Тракия", шофьорите да внимават
22 декември 202408:23
Има ли проблеми в Прохода на Републиката и в района на Пампорово?
22 декември 202409:28
БДЖ отмени 3 влака
22 декември 202409:05
Перфектна буря блокира Великобритания, положението е апокалиптично
22 декември 202408:55
Автобус падна в пропаст в Иран
22 декември 202409:17
2014.10.31 | 01:27