-
30 октомври 2014 14:06
- 1151
- 2
В сезона за приготвяне на консерви Агенцията по храните е бракувала над 8 хиляди литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено. Това съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
Основният проблем с химичния оцет или т. нар. "разредена оцетна киселина" и получения по биологичен път се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите на хората. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже, да реже месо. Това че да се затвори обект не може да се докаже от какво е произведен продукта или е налице грубо нарушение на закона, коментира Моллов.
Последвайте канала на
Коментари 2
Добави2014.10.31 | 01:27
Добави коментар
Водещи новини
Ген. Атанасов към Борисов: Ако сте мъж и сте държавник, да седнем на една маса и да развържем всички възли
16 ноември 202420:18
"ДПС-Ново начало" избра ново ръководство на партията
16 ноември 202417:56
Джевдет Чакъров: Лица, справедливо описани от президента като наглост на стероиди, се опитват да подменят истината
16 ноември 202418:42
Васил Пандов разкри ще има ли лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС
16 ноември 202418:11
Зафиров: Санитарният кордон беше демонстриран с крясъци и обиди от първия ред
16 ноември 202417:41
Политологът Даниел Смилов: ГЕРБ нямат сериозно намерение да съставят редовно правителство
16 ноември 202417:07
Антон Кутев: Ако има президентска партия, тя ще бъде обявена от него, не от Делян Пеевски
16 ноември 202416:18
Проф. Пламен Панайотов: Решението на "сглобката" за конституционни промени е ялово и не доведе до нищо добро
16 ноември 202418:27
Министър Мундров: Софтуерът на машините за гласуване трябва да бъде на държавата
16 ноември 202419:02
2014.10.31 | 01:27