Дадоха 2 г. затвор на крадец - наркоман

  • 04 октомври 2011 15:15

  • 904
  • 0
Дадоха 2 г. затвор на крадец - наркоман
© Булфото

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районен съд - Варна наложи ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода на 24-годишния Д. Дянчев, за извършена от него кражба при опасен рецидив.

Подсъдимият е наркоман, осъждан 9 пъти
досега за различни посегателства срещу собствеността на гражданите - измами, грабежи, кражби. Нуждата от пари за наркотици го подтикнала на 29 април тази година сутринта да проникне в гараж и складово помещение в кв."Аспарухово", при отсъствието на собствениците му, като отнел чувал с различни авто-мото инструменти и няколко намерени там сребърни и златни накити, съобщава Varna24.bg. Общата стойност на откраднатото имущество е 654 лв.

Съседи забелязали подсъдимия да излиза с чувал от чуждия гараж, но решили че вероятно момчето е наето от собственика за почистване на помещението. Едва когато Дянчев изпуснал вързопа и от него се изсипали ценни инструменти те се усъмнили в действията му. Малко по-късно същия ден 24-годишният Дянчев влязъл в супермаркет в кв. "Аспарухово" и по описанието на дрехите му бил разпознат от касиерка, която сигнализирала в полицията. Част от откраднатите по-рано през деня вещи били открити у подсъдимия.

Иванов ще търпи наказанието си в затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини