Дадоха 7 г. затвор на наркодилър - рецидивист

  • 21 септември 2011 18:56

  • 1069
  • 0
Дадоха 7 г. затвор на наркодилър - рецидивист
© Булфото

Наказание от 7 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лева наложи Окръжен съд - Добрич на 28-годишния добричлия Андриан К.. Той бе признат за виновен в държане и разпространение на наркотици за над 16 000 лева.

През периода 28 - 30 септември 2010 г. в него са открити 70 броя таблетки метаамфетамин - в лекия му автомобил Мерцедес, както и амфетамин и марихуана за 16 346 лева - укрити в избеното му помещение. Хапчетата били купени в кв."Аспарухово" във Варна и скрити в ниша, намираща се под волана на автомобила. Андриан карал без шофьорска книжка, с него пътувал негов съсед.

При връщането им в Добрич колата била спряна за проверка в града. Водачът първоначално не се подчинил и продължил, но пътят му бил препречен от полицейският патрул. При огледа на Мерцедес-а, служителите на реда открили 4 кутии цигари без бандерол, плика с хапчетата и множество празни найлонови торбички. Автомобилът бил иззет, а мъжът - задържан.

На 30 септември 2010 г. полицаите намерили в ниша в стената в коридора към избеното помещение, ползвано от подсъдимия, 9 торбички с амфетамин и марихуана, и отделно още едно пликче с трева. В избеното помещение на Андриан били открити още опаковки с наркотични вещества и две електронни везни.

Окръжен съд - Добрич осъди Андриан К. на 9 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лева, но наказанието е намалено с 1/3 предвид изискването на реда за съкратено съдебно следствие. То е и групирано с наложените на Андриан К. 5 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лева по друга присъда от 2010 г.. Окръжен съд - Добрич конфискува в полза на държавата лекия автомобил Мерцедес, с който са превозени наркотични вещества, намерените в него цигари без бандерол и откритите електронни везни.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини