Някои жестоки училищни правила

  • 17 октомври 2014 09:41

  • 2955
  • 0
Някои жестоки училищни правила
©

Винаги сме казвали, че училището не е най-приятното място, особено с преподаватели, които се опитват да избият диви комплекси върху учениците.

Подозираме, че те не са виновни, след като са успели да преминат през образователната система, но при всички положения не сме съгласни с някои абсурди на родната образователна система.

Абсурдите в родните училища достигнаха връх, след като съвсем скоро се появиха нови много по-мрачни истории.

Светът не вижда подобни нарушения за първи път и ще покажем, някои от големите и абсурдни скандали, които са коствали много.

Аз те виждам

Училище в Пенсилвания решава да предложи нова форма на обучение, предлагайки на учениците 2300 MacBook-а, с които да следят учебния процес. Това звучи добре, докато не се оказва, че всеки компютър има камера, която може да се активира от директора и друг училищен персонал. Учениците разбират това много по-късно и някои дори съдят училището за заснемането им без тяхно разрешение.

Директорката Каръл Кафиеро отказва да поеме отговорност в обвинението за воайорство и отрича някога да е използвала голите снимки на учениците в други сайтове. След дълги и унизителни дела, училището компенсира всички с 610 000 долара.

Сексуалната ориентация е престъпление

Така смятат преподавателите в Тексас, които се изправили срещу Скай Уайт. Момичето играело в отбора по софтбол и един ден била притисната от преподавателите по физкултура в съблекалнята. Героите решили да се изправят срещу момичето и да го обвиняват във връзка с друго момиче. Гаврата продължила дълго, но не се стигнало до физически контакт. Моралната обида е достатъчна, за да може Скай да се изправи срещу образователната система и да победи делото в съда, което е на стойност от 77,500 долара. Училищната администрация все още не е променила практиката, защото смята, че всичко е правилно.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини