Премиера на ''Контражур'' в неделя

  • 14 октомври 2014 11:21

  • 980
  • 0
Премиера на ''Контражур'' в неделя
©

На 19.10.2014 на първият за сезона лайф на Кinematograf ще се състои премиера на българския филм "Контражур".

Номиниран за Наградите на Българската филмова академия тази година, филмът не само завладява с историята си, но и повдига не един екзистенциален въпрос.

"Контражур" е двайсет и седем минутен, късометражен филм на режисьорите Калоян Патерков и Вал Тодоров (познати от пълнометражния филм "България, тази вечна ерес"). Оператор на филма е Михаил Боевски. Тримата са и продуценти на продукцията. Филмът е номиниран за най-добър късометражен български филм и е селектиран на международния фестивал в Балчик "In The Palace".

Това е историята на млад фотограф, който обича приятелката си, стария аналогов фотоапарат и филмите на Дейвид Линч и Уон Кар Уай. Той вманиачено настоява, че черно-белите снимки, които прави и сам проявява, разкриват по-дълбоки пластове на реалността. Да го наречем "Ти". Улиците на града, поезията на протестите, актовата фотография, огледалата и сексът се превръщат в канава за изповед и екзистенциално съмнение...

Но защо "Ти" се изповядва на човека зад бара? Да го наречем "Аз". И наистина ли е лудо влюбен в приятелката си, както твърди? Дали сериите му от черно-бели снимки правдиво отразяват реалността? Или са изкусна конструкция на измамен монтаж.

ден: 19 октомври (неделя) 2014 г.
час: 20.30 ч
вход: 6 лв

Последвайте канала на

980 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини