"Природата за хората" сигнализира Цацаров за предизборен клип на "Зелените"

  • 07 октомври 2014 10:40

  • 1743
  • 4
"Природата за хората" сигнализира Цацаров за предизборен клип на "Зелените"
© Булфото

От НГС "Природата за хората” изпратиха сигнал до Главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с предизборен клип на ПП "Зелените".

От гражданското движение алармират, че във въпросния клип се иска "И свобода за конопа". Сигналът е изпратен още до ДАНС, ЦИК, СЕМ и Общинския съвет по наркотични вещества- Благоевград. Публикуваме текста на писмото без редакторска намеса.

СИГНАЛ

от НГС „Природата за хората”, гр. София, ж.к. Яворов, бл. 73, ет. 4, ап. 7

Срещу Андрей Ковачев, Борислав Сандов и Анна Пелова, съпредседатели на ПП „Зелените”, за нарушение на чл. 28 и чл. 70 на Закон за контрол върху наркотичните

Уважаеми госпожи/господа,

На 01.10.2014 г. Съветът за електронни медии изпраща сигнал с вх. No НС-20-478 до Централната избирателна комисия за нарушение на чл. 70 от ЗКНВП от ПП „Зелените”. Сигналът от СЕМ е по повод констатация от Общинския съвет по наркотични вещества–Благоевград, че в 07:30 часа в програмата на бТВ е излъчен предизборен клип на ПП „Зелените”, с който се иска „И свобода за конопа!”.

В свое Решение No1209 от 02.10.2014 г. Централната избирателна комисия приема, че с излъчването на този предизборен агитационен клип се съдържа директен призив за разрешаване на употребата на наркотично вещество. ЦИК констатира, че е нарушена забраната по Чл. 28. Забранява се добиването на опиум, макова слама, коноп, хашиш и хашишово масло и Чл. 70. Забранява се пряката и непряката реклама пред обществеността на наркотичните вещества и растенията от списъците по чл. 3, ал. 2, т. 1, 2 и 3 и лекарствените продукти, съдържащи наркотични вещества от ЗКНВП. С решението си Централната избирателна комисия постановява спиране излъчването на агитационния клип на партия „Зелените” в електронните медии и интернет. Разпоредено е да се състави акт и той да се изпрати на Областния управител за издаване на наказателно постановление.

Освен имуществената глоба на ПП „Зелените”, съгласно чл. 109 от ЗКНВП „Когато нарушенията по предходните членове са извършени от юридически лица, на тях им се налагат имуществени санкции в размер от 50 000 до 150 000 лв.”, смятаме, че трябва да се санкционират и лицата, изработили и разпространявали агитационния материал.

По повод изложеното до тук моля, да извършите проверка и ако констатирате, че нарушенията на чл. 28 и чл. 70 от ЗКНВП, с които се призовава за свободна употреба на наркотични вещества е престъпление по Наказателния кодекс да повдигнете обвинения на Андрей Ковачев, Борислав Сандов и Анна Пелова.

Недопустимо е в яростната гонитба за по-високи изборни резултати и финансови облаги да се нарушават грубо законите в страната, пък било това от самонадеяни партийни деятели. Затова трябва да си понесат отговорността.

Последвайте канала на

Novini.bg
1743 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
DUDU

2014.10.10 | 13:13

4
За пореден път се убеждавам, че в тая държава всичко е възможно. В една нормално уредена законова държава не биха допуснали такива до избори
Методи

2014.10.10 | 13:13

3
Зелените са супер лицемерни човечета ... Явяват се на избори, тръбят навсякъде колко са велики и колко са честни - еко, био и т.н. и в същото време пускат клип за легализиране на марихуаната ... Смешници и те искат да ни управляват
...

2014.10.10 | 13:12

1
Точно така, със зелените се занимавайте... за другите закони няма...
Аз

2014.10.10 | 13:13

2
"Природа за хората..." са анти-зелена партия! Тяхната цел е бетониране на всички площи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини