Служебни министри остават в правителството след изборите?

  • 29 септември 2014 06:05

  • 2798
  • 5
Служебни министри остават в правителството след изборите?
© Булфото

Някои от министрите в служебния кабинет "Близнашки" може и да запазят постовете си, ако ГЕРБ съставя правителство след изборите на 5 октомври, твърдят близки до временното управление. Според мълвата в политическите кулоари един от кандидатите за редовен мандат бил самият премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, но като министър на правосъдието, пише "Труд".

За здравен министър в бъдещо редовно правителство се спряга и заемащият поста д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност . Аргументите в негова полза били, че той е изключително честен човек, което не би му позволило да се забърка в скандални промени. Ако той приключи двумесечния мандат, без да допусне грешка, много вероятно е да остане министър, коментираха ГЕРБ-ери. Зад д-р Ненков стоят и едни от най-влиятелните лекари мениджъри.

За бъдещ председател на здравната комисия се коментира ген. Стоян Тонев, бившият дългогодишен началник на ВМА. Но името му се върти и за мястото на министър на отбраната. Познания за ресора той натрупа именно като шеф на НАТО-вската болница.
Макар и напълно неофициално номинирани, за управители на здравната каса се посочват д-р Даниела Дариткова, бивш шеф на здравната комисия, и Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Но бившата здравна министърка била подходяща и за зам.-председател на Народното събрание, тъй като е юрист, разказват партийци.

С шансове да остане била и образователната шефка Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, но за целта ще трябва да напусне мястото си в президентската администрация, разказват запознати.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2798 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Емигрирайте!

2014.09.29 | 19:51

5
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
Ан

2014.09.29 | 19:24

3
Затова пък при БСП, Орешарски, Станишев, Виденов и Луканов бяхме цъфнали!
BBisPedal

2014.09.29 | 19:51

4
Това е то! ГЕРБ управлява! Отсега нататък това ни чака: насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ...

2014.09.29 | 19:23

2
Ненков е палячо. Да си ходи!
Червен трол

2014.09.29 | 19:23

1
Ние сме червени боклуци! Колко лесно се купува вестник.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини