Кристалина Георгиева: Тревожно е етнически конфликти да се използват за политически цели

  • 29 септември 2011 13:33

  • 1300
  • 6
Кристалина Георгиева: Тревожно е етнически конфликти да се използват за политически цели
© Булфото

Като българска гражданка мога да кажа, че е тревожно, когато възникват такива конфликти, когато те са на етническа основа и когато се използват за политически цели.

Това заяви еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и отговор при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в коментар за събитията след случая "Катуница".

Тя каза още, че Европейската комисия е отказала коментар по проблема, защото той е от компетентността на българското правителство. Георгиева похвали кабинета, който според нея се е отнесъл сериозно и отговорно към случилото се.

Обществото не може да бъде раздирано от противоречия, върху които се хвърля все едно бензин на пламък с политически цели, добави еврокомисарят, цитирана от БТА. Впечатлението на Георгиева е, че в България има подкрепа да се изкорени това, което което става.

Когато започне криза трябва да има яснота, да се действа решително и бързо, и когато приключи да си извлечем уроците от нея, каза още тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1300 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2011.10.02 | 17:54

6
ТИ КАТО СИ БЪЛГАРКА НЕ СИ ЗАБРАВЯЙ РОДА И БОРИ ГЛАДА ПО СВЕТА. АКО НЕ ТИ Е НА КЕФ, ЕЛА ТИ ДА ОПРАВИШ ТУКА РАБОТАТА, А НЕДЕЙ ПРИКАЗВА ОТДАЛЕЧ СЪС БАРОВСКА ЗАПЛАТА. ТАКА И БАБА ЗНАЕ.
Димитьр

2011.10.02 | 17:07

5
Какво ми говорят, че нямало етническо напрежение. Етническо напрежение спрямо циганското племе има още от момента, в който са дошли в Европа. Кьдето са отишли - били са гонени, до преди 50 години Франция, Италия, Испания, Германия ги гонеха и убиваха, сега ни учат как да ги интегрираме. Великите сили не успяха да ги интегрират за 200 години, ние ли да ги интегрираме? Просто е смешно, има арменско, турско, китайско, еврейски малцинства, ако щете в Бьлгария - никакви проблеми с тях, само циганите винаги сьздават проблемите. Начина им на живот е несьвместим с цивилизацията на 21 век, не може хептен нищо да не допринасят и да се ползват сьс всички блага на модерния свят. Радвам се, че Бьлгария се пробужда, дано само не стане, както винаги- шум за 5 дни и после пак да си траем. Всеки сьвестен бьлгарин с малко повече умствен багаж, най-вероятно вече се е досетил, че това е поредната предизборна машинация... да ви кажа честно, не ми дреме, това е един от най-важните належащи вьпроси, не може да бьде пренебрегван с лекота, ако ние не сложим началото на промените, никой няма да го направи. Хората са най-голямата сила и те го знаят, винаги е било така, радвам се, че има интелигентни бьлгари останали в Бьлгария, колкото и малко да са. Поздрави, братя и сестри Бьлгари!
Дичо

2011.10.02 | 17:07

4
Тази е толкова далеч от България, че дори не знае какво става, тръгнала да коментира.... Както казаха по-долу с баровската заплата от дестки хиляди евра и баба знае... Земи се скрий и оди в Африка, там имат явно проблеми, па ние тука си нямаме нали! Ше ми оправя световния глад! Е оправи ли го?
аз

2011.10.02 | 17:07

3
Изроди, нямам думи! Куп лъжи отново. Всичките политици на България трябва да ви изгорим на клада публично. Големи сте братоубиици...вие сте най-голямото зло за българите, кой от кой по-лоши сте. Убивате и мъчите собственият си народ. Похвалила кабинета, били се отнесли сериозно към случилото се. Кога тва бе? Аз не видях да има затворени, присъди и всичко както си му е реда на виновните за това.
Колега

2011.10.02 | 17:07

2
Криси, а като специалист по икономика и еврокомисал, който трябва добре да познава директивите на ЕС и ЕК, я ми кажи ти, по коя директива и правило на икономиката и европейските институции, работещите хора в България плащат в сметките си тока, отоплението и водата на неработещите независимо дали са цигани или българи. Защото Криси, я погледни формулите за ценообразуването им. Плащаме 200% отгоре, защото в тях ни натрупват неконсумирани от нас 198% количества, които са нефактурираните количества, потребени от ромине и пенсионери от Държавна сигурност, които са получули от справедливия български съд решение, като малоимотни пенсионери (без да взима пред вид огромните им недвижими имоти и сиви доходи) да им се разсрочат плащанията и те плащат по 20 лв. на месец. Всичко друго монополистите трупат в нашите сметки и ние го плащаме. Нищо общо с етническия проблем. Това е икономико-социално-политически въпрос! Нали си икономист и висш чиновник, Криси, трябва да го знаеш!
ние

2011.10.02 | 17:06

1
ей да се вземете в ръце кво само акъл давате.политици,психолози и някакви си страхливци които седят от страни и само БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ идва вашето време да си платите за всичко погубено от вас .а до колкото по-въпроса с ромите какъвто закона за мен и всички българи такъв трябва да е за тях циганите .а ти криси си стой там и си решавай на бушмените проблемите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини