Хора живеят без ток и в мир с дивите зверове в Балкана

  • 10 септември 2014 08:43

  • 5566
  • 0
Хора живеят без ток и в мир с дивите зверове в Балкана
©

56 напълно обезлюдени населени места и 86 само с по един жител има в Стара планина, показват данните на НСИ. Бай Дойчо от махала Кантари е същински Робинзон Крузо на XXI  век, пише borbabg.com.

До неговата махала няма асфалтиран път и се върви през гората. Мъжът няма и електричество в дома си. Единствената му връзка със света е радиото на батерии. Забравен сред вековните буки и дъбове в дебрите на Балкана, бай Дойчо живее със стадото си от крави, телета, овце, овена Кочо и вярното си куче Караман.

“Тука, в гората, хора и зверове живеем заедно в мир. От четирикраките не ме е страх. Онези, двукраките, са по-страшни”, твърди възрастният балканджия.

Бай Дойчо

В съседната махала Мирчевци пък живее софиянката Владимира Харизанова. Тя имала престижна и добре платена работа в столицата, но я напуснала и дошла тук да живее с мъжа си - пенсиониран военен. Когато той починал, Владка останала сама в гората. Днес столичанката отглежда зеленчуци и цветя в градината и дворчето си и се наслаждава на тишината и спокойствието.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5566 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини