69-годишната Недялка и 21-годишната Камелия загинали в бургаския потоп (снимки)

  • 06 септември 2014 13:33

  • 5736
  • 5
69-годишната Недялка и 21-годишната Камелия загинали в бургаския потоп (снимки)
© Булфото

Две са жертвите от наводненията в Бургаско вследствие на поройните дъждове през последното денонощие в региона. Водната стихия е отнела живота на 69-годишната Недялка Русева. Тялото й е открито в автомобил в местността "Отманли". След 6 часа издирване в същата местност е намерен трупът и на Камелия Желязкова, на 21 години. Двете жени са от Бургас.

Това съобщи на извънредна пресконференция в крайморския град министърът на вътрешните работи Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен.

Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че заради трагичните инциденти Общината отменя концерта, който е плануван в културната програмата днес за Деня на Съединението.

Падналите дъждове през последните 11 часа в Бургаско са 180 литра на квадратен метър. Два хеликоптера продължават да издирват хора в беда. Върху единия има монтирани термокамери, които са помогнали при откриването на една от жертвите.

В издирването и спасяването на хора участват екипажи от Военновъздушните и Военноморските сили. Спасени са двама души в Китен. Хората са били на покрива на селскостопанска постройка. Районът е бил наводнен от река Велека.

Два от бургаските квартали - "Победа" и "Акациите", също са във вода. Има доста наводнени къщи. Снощи от квартал "Победа" са били евакуирани 15 души и отведени в Център за временно настаняване.

Тежка е обстановката и в рибарското селище "Ченгене скеле" край Бургас. Министър Бакалов съобщи, че в момента хеликоптер на МВР извършва полет над селището с цел да бъде направена оценка на щетите. Повече от 50 лодки са отнесени в морето, част от тях не могат да бъдат възстановени, пропаднала е една къща, 85 къщи на рибари са наводнени.

В Община Бургас са получени 500 сигнала за отводняване.

От 8.00 часа бедствено положение е обявено в община Приморско. Там има нарушена инфраструктура, срутен мост, наводнени къщи. Затворен е главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място.

На срещата с медиите присъстваха още главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, областният управител Павел Маринов, отбелязва БТА.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

5736 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Господ!

2014.09.10 | 13:37

5
Това е предупреждение от Господ! Изберете ли наркобарона и убиец Боко Тиквата, България ще потъне в кръв!!!

2014.09.08 | 19:13

4
gerb sa ybiici-tikvata v zatvora
gerb sa ybiiciiiiiiii

2014.09.07 | 13:39

3
gerb -dps-bsp-tova sa vinovnicite-nai mnogo boiko kurvata-vsizki sa negovi kmetove-sloji gi da kradat,a ne da rabotqt za naroda
minko610

2014.09.07 | 13:39

2
----ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ НАРОДА ИМАТ СИДЕРООГЛУ И ТАЙФАТА МУ , ЗАРАДИ ТУРЦИЗИРАНЕТО И МЮСЮЛМАНИЗИРАНЕТО С БЕЗАПЕЛАЦИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ ВЛАСТОВИТЕ ПОЗИЦИИ НА ДОГАНОВЦИ И МЕСТАНОВЦИ -----ПРОКЛЕТИ ДА СА---ПРОКЛЕТИ ДА СА ---ПРОКЛЕТИ ДА СА .......
do nomer 2 :

2014.09.07 | 02:08

1
Mnogo te sujaliavam !!! Pro4eti za Kletvite. Koito KULNE, mu se vrusta do 9-to Koliano. Kaji nesto drugo, no ne kulni, 4e se vrusta s po-goliama sila kum teb i roda ti, do 9 pokolenia.

Добави коментар

Водещи новини