Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив

  • 03 септември 2014 21:04

  • 1854
  • 0
Робот за ин витро оплождане на панаира в Пловдив
©

Българска фирма изобрети роботизирана система за инвитро оплождане. Създателите ѝ твърдят, че с нея резултатите на асистираната репродукция се повишават, а разходите намаляват.

Процесите са напълно автоматизирани, извършват се с максимална прецизност, без човешка намеса, за да се запази стерилността, пише в. "24 часа".

Авангардният уред е сред световните новости на Международния технически панаир, който ще се състои от 29 септември до 4 октомври в Пловдив.

Сред върховите разработки на изложението е и корейска сокоизстисквачка. При нея чрез студено пресоване и бавно въртене на ножовете се запазват всички хранителни вещества на плодовете и зеленчуците.

Немска компания пък ще представи притискаща ролка, наречена “Суперсила”, за заваряване с горещ въздух.

За първи път на панаира ще бъде показана и авангардна технология на фирма от САЩ за ремонт на индустриално оборудване.

Износени метални повърхности на машинни елементи се възстановяват при стайна температура без потапяне във вана. Установката е мобилна и с нея може да се извършва ремонт на детайли с особено големи размери, без да се демонтират.

“36 държави вече са заявили участие в 70-ото юбилейно издание на техническия панаир. Очакваме десетки хиляди посетители от страната и чужбина", заяви председателят на Съвета на директорите на изложението д-р Иван Соколов.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини