Бизон почина в софийския зоопарк

  • 01 септември 2014 14:17

  • 1983
  • 4
Бизон почина в софийския зоопарк
© Булфото (архив)

Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София. Тази сутрин в зоопарка е починало още едно животно – бизон, съобщи БНР. 

По думите на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните животни.

"Опасност, знаете, няма за другите животни и хората. За съжаление, имаме още няколко животни, които не са в добро състояние. Грижат се докторите за това да могат да бъдат спасени, но за съжаление това е наистина един много трагичен инцидент в столичния зоопарк и трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако пък се установи някаква вина, да последват много строги санкции. Последната информация, която имам, но тя все още не е официална, е, че това се е получило вследствие на влага и на дъждове. Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни", каза столичният градоначалник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1983 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.09.02 | 11:39

4
Влага и дъждове? То не е валяло от месец! И къде са всички дето защитаваха ягуара? Или сега безхаберието на зоогледачите довело до смърта на няколко животни не е проблем?
basi

2014.09.02 | 11:39

3
както ги тепат животните,така ни тепат и нас да знаете.Само боклуци ядеме и дишаме най-гнусния въздух в градовете.

2014.09.02 | 11:39

2
да ви eба майката на всички зоопаркове, като сте ги затворили ми поне се грижете за тях бе, боклуци долни

2014.09.01 | 20:25

1
Tova e vatreshna rabota !Iavno ima "hora",koito ne haresvat direktora-pianica !Elementarno Ulotsan .....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини