Калфин: Сигнализираме на ЕК по казуса КТБ

  • 22 август 2014 20:29

  • 2673
  • 0
Калфин: Сигнализираме на ЕК по казуса КТБ
©

АБВ не приема забавянето на изплащането на гарантираните депозити в КТБ. Средствата по тези депозити трябва да започнат да се изплащат и то веднага. Това заяви на пресконференция в Бургас Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който е водач на листите на ПП АБВ в София и Варна и зам.-председател на АБВ.

Калфин уточни, че именно АБВ е била първата партия, която е реагирала на проблема и настоя отново да бъде направен одит на КТБ от страна на Европейската централна банка, за да се установи точно институция не си е свършила работата. Този одит трябва да се изчака, а решаването на проблема с държавни пари е неприемливо, категоричен е зам.-председателят на АБВ. Ако може да се спаси тази банка, тя трябва да се спаси и всички мерки за това трябва да бъдат взети, добави той.

Калфин заяви, че забавяне по изплащането на гарантираните депозити е неприемливо и АБВ планира да сигнализира ЕК с настояване да стимулира българските власти за действие и активност по решаване на проблема.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира и състоянието и възможностите на парите в държавата. Той е категоричен, че в България пари има, но те не се използват качествено. Зам.-председателят на АБВ даде пример с европейските средства, от които големи суми са разпределени между няколко едри предприемачи, вместо по-малки количества да се разпределят така, че да захранят дребния и средния бизнес в страната. Той коментира, че бюджетът никак не е толкова закъсал и може да е използва по много по-рационален начин.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2673 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини