Героят Марио от Белоградчик спасил втори живот

  • 17 август 2014 11:06

  • 6540
  • 5
Героят Марио от Белоградчик спасил втори живот
©

Помните Марио Тихомиров, момчето от дома в Белоградчик, което с риск за собствения си живот спаси дете, паднало в дълбока пропаст? Оказва се, че съвсем наскоро съдбата го изправя пред ново предизвикателство.

Марио подава ръка на давещо се дете по време на морски лагер. Екип на Нова телевизия се срещна с героя на скалите, любимо място за него и спомен за един спасен човешки живот.Подвизите на Марио не свършват до тук. Съвсем наскоро съдбата го изправя пред ново предизвикателство. Докато почива на море с децата от дома, негов приятел пада от водно колело и за малко не се дави. "Видях го, че не може да плува, държеше се за колелото. Аз се наведох и го издърпах", разказва Марио. Той не мисли, че е направил "кой знае какво". За него геройството му е просто случка.

И днес Марио продължава да живее в дома със своите приятели. Гостува на баща си през ваканциите. Съжалява единствено, че не е приел предложението на футболен клуб Левски да играе в школата и да стане професионален футболист. След инцидента на скалите, вниманието към момчето и децата в дома е голямо. Всички са затрупани с много подаръци, а посещенията в социалното заведение не спират с месеци. Въпреки липсата на внимание днес, Марио помни един голям урок: „Старите хора казват, че ако си помогнал на някого занапред ще ти се върне много, и при мен е така", казва той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6540 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.08.19 | 00:45

5
МНОГО ВЯРВАМ,ЧЕ ИМА МНОГО ДОСТОЙНИ И РАЗУМНИ ХОРА В ФУТБУЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ,КОЙТО МОГАТ ВДНАГА ДА ПОДАДЬТ РЬКА НА ТОВА МИЛО,ХУБАВО,ТАЛАНТЛИВО И ДОСТОЙНО МОМЧЕ .БЬЛГАРЧЕ СПАСИЛО ДВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТА-БОГ ЗДРАВЕ И БЛАГИПОЛУЧИ ДА ГО ДАРИ.ТО ЗАСЛУЖАВА.ПОМОГНЕТ МУ ЛЕВСКАРИ ДА ИЗГРАДИ ЖИВОТА СИ.ВЯРВА МЕ ВИ.

2014.08.19 | 00:44

4
Прекрасно българче , но в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.18 | 20:02

3
браво на детето точно - ГЕРОЙ само хубави неща да му се случват му желая

2014.08.18 | 09:04

1
Горд съм, че в България все още се раждат достойни хора!Пожелавам здраве и много късмет на Марио, родителите му дават пример как трябва да се възпитават синове!
н

2014.08.18 | 20:02

2
Какви родители какъв пример ? Марио живее в дом.

Добави коментар

Водещи новини