Героят Марио избра братята си и се отказа от мечтата си да учи за футболист

  • 30 октомври 2013 09:09

  • 6296
  • 6
Героят Марио избра братята си и се отказа от мечтата си да учи за футболист
©

Братската любов се оказа по-силна от мечтата на 16-годишния Марио Тихомиров от Белоградчик, който преди година спаси живота на дете, пише "Труд". Момчето, което трогна цяла България с героичната си постъпка, се отказа от възможността да учи в спортно училище и да се развива като футболист, което е неговата най-голяма мечта.

"Не мога да оставя братята си", бе единственият коментар на момчето на въпроса защо е решил да остане в Белоградчик.

Той не обича да говори пред медиите. Марио живее почти от бебе в социалния дом "Надежда", където са и тримата му братя. За момчето е непосилно да се раздели с тях, казаха и възпитателите му. Майката на децата ги е изоставила много отдавна и почти не се интересува от тях, а бащата не може да се грижи, тъй като няма постоянна работа и обикаля региона в търсене на препитание.

Големите софийски отбори предложиха на Марио да тренира при тях, като му осигуряваха стипендия, цялата издръжка и образование. Всичко това обаче днес е зад гърба на младия герой, когото нито славата, нито огромното внимание от хиляди хора успяха да променят.

"Марио си е все същото слънчево и добро дете", каза директорката на дом "Надежда" Емилия Григорова. Още преди месеци тя сподели, че изборът - бъдеще в София или оставане в Белоградчик, Марио трябва да направи сам.

Близо година след онзи 23 ноември, когато момчето с риск за живота си измъкна на гръб падналия в пропаст 8-годишен Мишо, животът в дома тече по обичайния начин. Марио продължава да получава писма от цялата страна. Наскоро бил зарадван с автентична снимка на легендата на своя любим отбор "Левски" Георги Аспарухов-Гунди. Непозната жена открила фотографията в личния си албум и веднага се сетила за героя от Белоградчик.

"Марио беше много щастлив. Веднага дотича при мен с писмото и снимката", каза Григорова. Директорката добави, че благодарение на сърцатото момче домът продължава да се радва на внимание. Фирми и до днес изпращат дарения. Топлото за зимата е осигурено и социалното заведение вече е заредено с пет тона гориво. Не достигат обаче зимни дрехи и обувки за 34-мата възпитаници на "Надежда", заяви Григорова.

Всички подаръци, които Марио получава, споделя със своите братя и останалите деца.

Последвайте канала на

6296 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Анич

2014.08.17 | 14:03

6
Чета и защо ли ми се насълзяват очите...
emiliq

2014.08.17 | 14:03

5
или някоя партия да даде от държавната субсидия на дома, хора отново са ни излъгали, годишните субсидии за партии не са мръднали от 12 лв. на човек, бясна съм.
baimilen

2014.08.17 | 14:02

4
Мило дете,щом те искат отивай.Пробвай си късмета може би ще успееш и тогава ще си по-полезен на братята си.Иначе може да изпуснеш "златния" шанс,и да станеш несретник като другите.Пробвай се бе,измъкни и другите след това.
Нанто

2014.08.17 | 14:02

3
Браво Марио! Поздравление за избора!!!

2014.08.17 | 14:02

2
davat hilqdi levive na oniq tupaci ot big bradur,a ne moge da oble4at 35 deca .naciqtae ku4e6ka.

2014.08.17 | 14:02

1
Не достигат обаче зимни дрехи и обувки за 34-мата възпитаници на "Надежда", заяви Григорова-Вземете от сирийците те ги изхвърлят и без това.

Добави коментар

Водещи новини