Георги Първанов: Няма да допуснем разрастване на етническото напрежение

  • 26 септември 2011 11:33

  • 6272
  • 33
Георги Първанов: Няма да допуснем разрастване на етническото напрежение
© Булфото

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г направиха съвместно изявление пред сградата на Областна дирекция на МВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница и Пловдив.

Първанов каза, че целта на посещението му в Пловдив е била да се получи на място информация за събитията, за да се избегне дезинформация, предаде "Фокус".

Президентът посочи, че институциите демонстрират единна позиция. „Държахме да дадем един ясен знак за това, че институциите са единни да не се допусне разрастване на етническото и религиозно напрежение. Институциите в това отношение ще бъдат единни, ще бъдем достатъчно твърди в отпора на подобни радикални екстремистки настроения”, каза Първанов.

Най-лошото е да се етнизира тази предизборна кампания. Ако ние допуснем това, нищо добро не ни чака, заяви президентът.

„Доколкото имам информация, и тя беше потвърдена на тази оперативка, е че там (в Катуница) етническо напрежение няма. Там проблемът е персонален, свързан с фамилията на Рашкови, но виждаме от вчерашния и днешния ден, че тези протести вече носят етнически елементи. Чуват се лозунги, които звучат доста крайно и това не може да не ни безпокои. Второ, трябва да бъде ясно, че държавата е в състояние да защити интереса на гражданите, че в никакъв случай не бива да се допускат случаи на саморазправа. Защото очевидно зреят и такива настроения. Мисля, че това, което вчера се случи идва да покаже, че когато полицията е на поста си, когато изпълни своите ангажименти, не просто двете групи се раздалечават, но и се стига до едно успокояване на напрежението, което се надявам да е трайно”, каза Първанов.

„Виждам, че има радикални политически групи, и не само политически, но аз акцентирам на тях, които ще се опитат да яхнат вълната. И вие сте тези, които би трябвало да ги респектирате още по-силно, отколкото ние двамата”, посочи държавният глава.

Вчера полицията се справила, каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в на въпрос как оценява действията на МВР за ситуацията в Катуница.

„Що се отнася до първата реакция споделям оценката на министър-председателя. Там се действаше мудно и можеше да се реагира много по-адекватно”, каза президентът.

„Аз разбирам, че чувствата на хората на място за справедливост са накърнени, но действително органите на реда трябва да спазват правилата, да спазват законите”, посочи Първанов.

Очакват ни на много места, ще видим къде ще отидем. Това каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в на въпрос дали ще отидат в кварталите с етническо напрежение в Пловдив.

Но задачата на един държавник не е да обикаля просто кварталите, в които има напрежение, задачата ни е по-скоро да създадем такава организация, че да се противодейства на всички подобни форми на напрежение, допълни президентът.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съобщи, че от 10 дни се прави данъчна проверка на 20-ина души, включително и Кирил Рашков.

„Още преди около 10 дни се работи по над 20 души, включително единият от тях е Рашков. От това, което имаме като информация от тогава насам от данъчната проверка – скоро време ще има обвинения в тази посока. Само да уверя хората, че преди година – година и половина Агенция „Митници” спря инсталацията му. Там имаше меласа, но знаете, че това не е престъпление. За сметка на това спряха всички инсталации, които са под запора на митниците, така че той от година и половина не произвежда и фалшив алкохол", каза Борисов.

„Моля за малко търпение. Всеки ще си получи заслуженото”, допълни той. Борисов подчерта, че проверка се прави от 10 дни.

"Ще помоля главния прокурор, ако трябва медиите да излъчите представители, да ви покажат, че е от преди десет дни, за да няма спекулации, че днес сме започнали тази проверка", каза премиерът.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г потвърди, че институциите ще бъдат единни в действията си по повод случващото се в Катуница и Пловдив. "Абсолютно се солидаризирам с думите на президента, каза Борисов. Благодаря на президента, че дойде на срещата с колегите от МВР и с окръжния прокурор. С главния прокурор разговаряхме няколко пъти, както и с Агенцията по приходите", каза още Борисов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6272 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
Дичо

2011.10.03 | 02:08

33
Ще бъдем достатъчно твърди в отпора на подобни радикални екстремистки настроения, заяви президентът Бреййййй откога надигнал се народен гняв вследствие на убийство извършено от мръсни цигани е екстремистко настроение????? Почвам да си мисля, че тия които ни управляват там първановци, бойковци и всякаква сган, мразят българския народ!!!!
циганите и политиците вън

2011.10.03 | 02:03

12
ето за пореден път се убеждавам че цялата държава в лицето на правителство,премиер и президент е против българите.нямал да допусне.........какво бе продажно бг-мекере? какво? да ви се нарушава спокойствието за сметка на вашия народ нали????????щото вече свикнахте 22г да се продавате на мангали и мутри за да си живеете царски за сметка на наш гръб.отвратен съм от президент и премиер!заради манагалите са готови да тръгнат с/у собствения си народ!поне вече открито го заявяват.СРАМ И МЪКА ЗА ТАЯ СТРАНА С ТИЯ ПРОДАЖНИ УПРАВНИЦИ!

2011.10.03 | 02:08

32
А ние гражданите на Република България декларираме, че няма да допуснем да бъдем роби в собствената си държава!И ще счупим ръцете на всеки,който се опита да търгува с бъдещето ни!
Георги Седефчов

2011.10.03 | 02:08

31
г-н Седефчов къ няма да допуснеш разрастване на етническото напрежение ? с какви действия ? и кога се сети че си президент ? къде беше през почивните дни ? че се сети в понеделник ? само тогава ли работиш президент ?
toto

2011.10.03 | 02:07

24
няма как да го спре защото е Главно командваш на 2000 войници?къде е бил ли през почивните дни ли-НА ЛОВ,къде да е бил тоя мрасник,а оня всеможещия беше на МАЧ майка им долна

2011.10.03 | 02:08

30
Аз все си мисля чи искат да опазят тях...А не нас БЪЛГАРИТЕ..!
v

2011.10.03 | 02:08

29
Mrusen tupak korumpiran selqnin pernishki!

2011.10.03 | 02:07

28
ХИТЛЕР ТРЯБВА ДА СЕ СЪЖИВИ!!!!!!!
vanko76

2011.10.03 | 02:05

15
Да как няма някакъв начин да върнем фюрера и тогава,ще хвърчат и Гоцета и Боко Тиквовци и е такива защитници на мангалите.
Кирил Рашков признава, че е човек на ГЕРБ! Ефенди

2011.10.03 | 02:07

27
http://www.afera.bg/
WWW.ORIGINALNI.BE --- ВЗЕМЕТЕ СВОЯТА ФУТБООЛНА ТЕН

2011.10.03 | 02:07

26
WWW.ORIGINALNI.BE --- ВЗЕМЕТЕ СВОЯТА ФУТБООЛНА ТЕНИСКА 11/12
23

2011.10.03 | 02:07

25
най-накрая изпълзяхте от дупките.къде бяхте вчера?
er

2011.10.03 | 02:07

23
Този два мандата само приказва пазни приказки-никакви действия предприети от него. Медуза!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини