Католическа монахиня почина от ебола в Либерия

  • 10 август 2014 08:32

  • 2953
  • 3
Католическа монахиня почина от ебола в Либерия
© Getty Images/Guliver

Католическа хуманитарна организация от Испания съобщи, че монахиня, която работела в Либерия, е починала от вируса ебола, предаде Асошиейтед прес.

Орденът Сан Хуан де Диос уточни, че сестра Шантал Паскалин е починала в болницата Сан Хосе в Монровия въпреки грижите на  монахиня доброволка.

Паскалин принадлежеше към същия орден, от който са испанският мисионер отец Мигел Пахарес и монахинята Хулиана Боноха, заразили се с ебола и върнати тази седмица в Мадрид с медицински самолет. И двамата са в стабилно състояние в  мадридска болница.

Испанското министерство на здравеопазването съобщи, че е позволило по изключение на отец Мигел Пахарес да бъде приложено  лечение с експерименталното лекарство ZMapp, с което вече бяха лекувани двамата американци, заразени с ебола в Либерия. 

Лекарството е било получено вчера в болница "Карлос Трети", където е настанен 75-годишният мисионер. Лекарството е  произведено в лаборатория в САЩ и досега е било тествано единствено на животни.

Последният взрив на ебола е най-мащабният и най-продължителният, регистриран някога. Болестта отне досега  живота на 961 души. Тя се появи през март в Гвинея и оттогава се разпространи в Сиера Леоне, Либерия и Нигерия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2953 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.16 | 14:44

3
Уж е пандемия а тук там умират поединично и все от героични професии как не умря някой свинар примерно? Световна пандемия а има само 950 жертви общо до сега пандемия се обявява до колкото помня когато има примерно 33% от населението на даден район и като ги знам колко милиони са им градовете тия истерии май са си изкуствени а?
Бойко Борисов

2014.08.16 | 14:44

2
Донесете ми трупа на монахинята да я изчукaм, защото съм възбуден.
Религия

2014.08.11 | 09:38

1
Ако има Бог-"Защо?"

Добави коментар

Водещи новини