Лагард: Има начин да се премахнат "тъмните облаци" над Европа

  • 24 септември 2011 06:47

  • 862
  • 0
Лагард: Има начин да се премахнат "тъмните облаци" над Европа
© Getty Images/Guliver Photos

Страните трябва да действат "сега и заедно", за да продължат по пътя на икономическото възстановяване, заяви ръководителят на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, съобщи BBC.


"Всички ние сме свързани от обща съдба", заяви на годишната среща на МВФ и Световната банка във Вашингтон Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981.


"И всички тези турбулентни времена трябва да ни свържат дори по-близо заедно", заяви Лагард след поредната седмица на непостоянство на световните пазари.


Междувременно британският финансов министър Джордж Озбърн предупреди, че времето за овладяване на дълговата криза в еврозоната изтича.


"Има път към възстановяването. Той е по-тесен, отколкото беше преди три години, но има път и имаме опции", заяви същевременно Кристин Лагарад.


Тя заяви, че е нужно колективно действие за премахване на "тъмните облаци" над Европа и "несигурността", с която по-рано описа настоящата ситуация в САЩ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини