Пускат алтернативен път за планинските села в община Родопи

  • 01 август 2014 09:51

  • 1740
  • 0
Пускат алтернативен път за планинските села в община Родопи
© Булфото

Община Родопи пуска "алтернативен" път за високопланинските села Бойково, Ситово и Лилково, които останаха откъснати след като пътят в село Храбрино бе отнесен от пороя вчера.

Това каза пред БТА кметът на община Родопи Пламен Спасов. Новото трасе е с дължина около 1,5 км и заобикаля компрометираната част на пътя от източната страна на селото

Снощи го обходих, той е много тесен и неравен, но ще се опитаме да го изравним и разширим, ще го насипем обилно с чакъл и баластра, коментира Спасов. Надявам се до утре той да бъде готов, допълни още той.

За отнесената част на пътя в селото обаче ще трябва да се погрижи Областно пътно управление, допълни Спасов. По думите му тепърва се очаква комисия на държавната структура, която да огледа щетите.

Според Спасов, това, което може да направи общината и започва, е да почисти коритото на река Първенешка от наносите, свлечените камъни от пътя, бетон и пръст. Очаква се собственикът на къщата на брега на реката да изтегли цистерната с газ, която като на магия е останала на брега. Не знам какво щеше да се случи, ако беше паднала и водата я бе повлякла надолу, добави кметът.

В момента за високопланинските села и вилната зона на Храбрино се минава по тесни улички и римски мост. Спасов призова жителите на селата да не предприемат пътувания, ако не им се налага спешно. Ако пък имат нужда от бърза помощ, трябва сами да извозят близкия си до началото на селото, защото по стария мост може да мине само лек автомобил.

В селата Храбрино, Първенец и Дедево няма вода. От ВиК са се ангажирали веднага да почнат възстановяването на водопровода, който е скъсан при разчистването на коритото на реката вчера. В Дедево водоизточникът е компрометиран с кал, както и пречиствателната станция в Първенец.

Последвайте канала на

1740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини