Валентин Николов: Клиентите на "Алма Тур" да се обърнат и към съда

  • 20 септември 2011 16:31

  • 1148
  • 0
Валентин Николов: Клиентите на "Алма Тур" да се обърнат и към съда
©

Убеден съм, че органите, които трябва да проверят защо „Алма тур” е обявена в несъстоятелност и дали няма източване на средства от дружеството, ще си свършат работата.

Това заяви пред "Фокус" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, по повод обявяването в несъстоятелност на туроператора.

„Несъстоятелност се предизвиква от искания в съда от фирми, които смятат, че въпросната фирма е задлъжняла към тях. Несъстоятелността се обявява, когато активите на фирмата не могат да покрият задълженията й”, обясни Николов.

Той подчерта, че потребителите на услуги на „Алма тур” могат да се обърнат не само към Комисия за защита на потребителите, но и към съда, защото той е органът, който решава кой да получи пари.

„Най-големият проблем е, че при настоящия ръст на туристически услуги в България, се хвърля едно петно върху сектора заради такива проблеми от една немалка фирма, като „Алма тур”, категоричен бе депутатът.

Той не смята, че правителството трябва да подходи по някакъв начин при създалата се ситуация, тъй като всичко е уредено от Търговския закон.

На въпрос дали има вероятност български туристи да останат блокирани по чужди летища заради това, че „Алма тур” ще превозва клиентите си само до 22 септември, Николов заяви, че има такава възможност, но че българското законодателство е предвидило подобни ситуации.

„България е избрала да ползва опцията „застраховка” и при всички случаи застрахователят поема разходите за провалено пътуване. Българското правителство ще си свърши работата, за да извози своите граждани”, увери зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини