Орешарски: Няма да участвам в следващи избори (обновена)

  • 09 юли 2014 19:08

  • 4528
  • 0
Орешарски: Няма да участвам в следващи избори (обновена)
©

Аз няма да участвам в следващите избори или по-скоро бих се изказал така - не бих участвал повече в политически кампании.

Това заяви в предаването „Още от деня“ министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Аз не намирам основание за актуализация на на бюджета на касата, на общия бюджет - още по-малко, защото гледам цифри, продължи още той.

Струва ми се, че повечето хора говорят без да гледат цифри. Няма промяна в картината като сравним една година назад, категоричен бе премиерът.

По думите му една такава актуализация ще е за сметка на други икономии, но изрично подчерта, че ще изложи аргументите си в доклад до парламента.

Той увери, че заедно с колегите си са положили много усилия в сектор „Здравеопазване“ за подобряване на финансовото поведение и контрол, но не са срещнали разбиране. Фокусирането единствено върху актуализацията не е добър подход, по неговите думи.

Здравеопазването е сектор, който докосва всеки от нас. Особено чувствителна тема. Това от друга страна е много силна тема за политиците и често е обект на популизъм, допълни министър-председателят.

Труден период след труден период. Така определи той управлението си.
„За съжаление политическата нестабилност, която прозираше още в началото на мандата, продължи прекалено дълго. Ние всички сме свидетели, че тя се разгорещява“, обяви Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

„Опитахме да подредим системите по по-добър начин, но не ни позволиха. Въпреки това към днешна дата ми се струва, че имаме по-добри институции, по-добра работна среда, по-голямо доверие към институциите“, коментира още той.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 отказа да влиза в, по неговите думи, политически цели. „Аз избягвам да влизам в политически дебати“, подчерта министър-председателят.

Помолен да коментира станалият известен като „черен петък“ или деня, в който бе даден старт на банковата паника, премиерът подчерта, че тогава дори си е тръгнал по-рано от Брюксел.

„Много се радвам, че банките издържаха на стрес теста със собствената си ликвидност. Надявам се да показват и в бъдеще стабилитет“, отбеляза Орешарски, според когото българските банки са стабилни.

Не бива излишно да се създава банкова паника, подчерта премиерът.

По отношение на „Южен поток“, Орешарски посочи, че той не е български проект. „Ние ще актуализираме всички бележки на ЕК“, увери той.

Помолен да коментира 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“, министър-председателят каза: „На този етап не сме напреднали много с финансовия модел, а с по-скоро с модела за изграждане на проектна компания“.

Като отличници на екипа си Орешарски посочи вицепремиерите си – Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова и Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София..
„Всички останали се справиха сравнително добре в секторите, които ръководеха. Давам си сметка, че никога работата не е идеална“, допълни той.

Премиерът подчерта, че се е стремил да внедри екипна работа. „Вие забелязали ли сте публично един министър да се оправдава с друг, което беше честа практика в последните кабинети? Стремихме се към общи цели“, коментира той.

За градушките, които сполетяха страната ни и конкретно за вчерашната буря Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 каза: "Станалото сега, станало. Да мислим щетите".

Последвайте канала на

4528 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини