400 работници от "Автомагистрали-Черно море" излязоха на протест

  • 07 юли 2014 14:33

  • 1828
  • 2
400 работници от "Автомагистрали-Черно море" излязоха на протест
©

Около 400 работници в "Автомагистрали-Черно море" протестираха пред сградата на областната администрация в Шумен заради забавени плащания от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" към дружеството.

Синдикалният лидер във фирмата Господин Янков заяви, цитиран от БТА, че в протеста участват всички служители на "Автомагистрали-Черно море" в Шумен.

Останалите още около 270 служители в другите подразделения на дружеството в страната и около 350 работници, заети във фирмите-подизпълнители, също имат готовност да се включат в протестни действия, при неразрешаване на финансовия проблем.

Според Янков "Автомагистрали-Черно море" имат да получават около 12,7 млн.лв. за извършени строителни дейности по участък на автомагистралата край Шумен и поради тази причина не са изплатени и заплатите на служителите в дружеството за април и май. По думите му протестните действия няма да спрат, докато не бъдат платени около 8 млн. лв. от дължимите пари.

Янков прочете пред протестиращите и пред областния управител на Шумен Венцислав Венков декларация от името на "Автомагистрали-Черно море". Протестът е икономически, не желаем да се политизират нашите искания, заявяват участниците в мирния протест.

Протестът продължи със скандирания "Искаме си парите". Янков обяви пред присъстващите, че в следобедните часове ще се реши дали и как ще продължат протестните действия.

Последвайте канала на

1828 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.08 | 08:07

2
Защо протестирате, нали избрахте това правителство, пък сега протести, Мишо лайнара, защо не ви помогне?

2014.07.08 | 08:07

1
ей нали ореха и серГЕЯ се разплащаха с бизнеса,какво става,не си спомням по времето на ББ да е имало забавяне в такива срокове и стачки особено в сектор магистрали,а хак да ви е нали тези си избрахте и викахте УУУУУУУ по площадите а сега ядете на станишката мишката....

Добави коментар

Водещи новини