Откриха съвременен Маугли край Берлин

  • 17 септември 2011 16:56

  • 3239
  • 0
Откриха съвременен Маугли край Берлин
©

Момче, прекарало живота си в гора край Берлин, потърси помощ от полицията, съобщи в петък говорител на столичните сили на реда.
Тийнейджърът смятал, че е на 17 години, знаел само малкото си име - Рей, говорел перфектно английски и много слабо немски. Той нямал никакви спомени да е живял другаде освен в гора. Не разполагал с документи, по които да бъде установена самоличността му. В участъка се явил в добро здраве, носел сгъната палатка и туристическа раница, в която имало компас и зимни дрехи.

Младежът разказал, че живеел с баща си Райън сред природата. Двамата непрестанно бродели из гората. Нощували в палатка или си копаели землянки.

Преди две седмици Рей се изгубил и малко по-късно открил баща си мъртъв. Той лежал бездиханен в изкопана в земята дупка и бил затрупан с камъни. Къде точно, момчето вече не знаело. Приживе родителят му разказал, че майката Дорийн починала преди 5 години при автомобилна катастрофа. Синът обаче нямал такъв спомен, макар тогава да е бил 12-годишен.

Бащата непрестанно го съветвал, ако стане нещо лошо с него, момчето да се ориентира по компас и да върви все на север. Рей така и направил и стигнал до Берлин. Той е настанен в приют, назначен му е попечител, тъй като е непълнолетен. Тепърва ще се изяснява самоличността на момчето, какви по народност са били родителите му, защо има спомени само от живота си в гората и дали син и баща са бродели единствено край Берлин или и в пущинаците на други държави.

Вече е осъществен контакт с всички полицейски служби в Европа, за да се провери има ли подобни хора, обявени за изчезнали.

Последвайте канала на

Novini.bg
3239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини