В Добрич още няма вода

  • 22 юни 2014 07:03

  • 1758
  • 0
В Добрич още няма вода
© Булфото

Бедственото положение в Добрич остава, съобщиха от общината. Второ денонощие няма и капка вода в чешмите, много населени места в областта са и без ток.

От кризисния щаб призоваха да не се използва за пиене водата от градската канализация в Добрич, а само бутилирана. Водата от чешмите да се използва за измиване на домакински съдове, за готвене или на хранителни продукти само след преваряване. Причината е, че е нужно технологично време, за да се направят изследвания на качествата на водата. Ще бъде обявено кога водата е годна за пиене, след като РЗИ направи съответните проби, съобщи секретарят на община Добрич Румен Русев след проведеното заседание на кризисния щаб. От РЗИ информират, че след пускане на станцията в Приморци трябва да се вземат проби за състоянието на водата, тъй като тя е хлорирана и не може да се ползва за питейна. Пробите за водата ще бъдат готови след 48 часа. Няма възможност вода за пиене да се доставя с водоноски в кварталите, където няма водоподаване, каза още Румен Русев, цитиран от в. Монитор.

Обстановката откъм село Богдан се нормализира, водите са в коритото на дерето и е започнало оттегляне от наводнените райони. Проблем остава ситуацията в северната част на града. Там продължава да има по-силен отток откъм Плачидол, но няма разлив извън коритото.Около 2000 абонати и вчера бяха без ток, тъй като има 17 наводнени трафопоста в индустриалната част и не може да се възстанови електрозахранването.

Десет екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението” цял ден отводняваха къщи и офиси на фирми в критичните точки на града. От 19 часа на 19 юни, когато започна обилният валеж, до вчера към обяд ПБЗН са реагирали на 700 сигнала за аварийно-спасителни дейности.Във временния пункт за бедстващи хора в зала „Добротица” вчера имаше 24-ма възрастни и 5 деца, съобщи шефът на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов. 25 доброволци работят на смени. През центъра минават и хора, които имат нужда само от храна и дрехи.В крайна сметка стана ясно, че една е жертвата на пороя в Добрич – инвалидът, който се удави. Изчезналата жена, за която се считаше, че е втората жертва, е открита, съобщи още Румен Русев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини