Снощният дъжд е наводнил къщи в община Велики Преслав

  • 17 юни 2014 10:08

  • 1014
  • 0
Снощният дъжд е наводнил къщи в община Велики Преслав
©

Две къщи бяха наводнени снощи след проливен дъжд, излял се над редица населени места в община Велики Преслав, предаде БНР.

Два автомобила на пожарната са отводнявали приземните етажи на къща в село Златар и на още една в съседното на него село Суха река. Там излиза от коритото си малката река, минаваща през Суха река и събаря две кирпичени постройки в края на населеното място. Отнесена е и настилката на няколко улици, доколкото е имало асфалт по тях. Общинският кмет Александър Горчев съобщи за пораженията. Той и местната гражданска защита са били тази нощ на местата, наводнени от придошлата река. Високите води тръгват от гористата местност над селото, където се събират два планински потока и препълват коритото на реката, минаваща през село Суха река. Така ниската част на населеното място се оказва под вода, но няма пострадали хора и животни и засегнато имущество. Днес ще бъде изпратена комисия от общинската администрация на Велики Преслав, за да огледа отново последиците от снощното наводнение.

Селата в община Велики Преслав Осмар и Троица са останали за 2 часа без ток и вчера и днес. От поройния дъжд са наводнени строителните изкопи в кв. "Кирково", където полагат канализация и се налага отводняване и изгребване на пръстта, съборена обратно в изкопите. Силен дъжд е паднал и над село Кочово, след който е правен оглед по коритото на река Врана, минаваща край населеното място. По думите на кмета на Кочово Стилиян Добрев нивото на реката не се е покачило много, корито е пълно, но няма опасност от разлив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1014 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини