ЕК призова замесените в конфликта с Украйна да защитят населението си

  • 14 юни 2014 19:26

  • 2446
  • 4
ЕК призова замесените в конфликта с Украйна да защитят населението си
© Булфото

Еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реагирането при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, от името на Европейската комисия, изрази днес надежда, че операцията на украинските власти в Източна Украйна скоро ще бъде прекратена.

"Приветстваме всички усилия за уреждане на конфликта чрез политически и дипломатически канали и се надяваме, че насилието скоро ще свърши", се казва в изявление на еврокомисаря, получено в бюрото на ИТАР-ТАСС в Брюксел.

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование изразява "дълбока загриженост от последните събития в източния регион на Украйна, при които невинни цивилни лица, включително жени и деца, попадат под кръстосан огън и загиват".

"Искам да подчертая, че всички страни трябва да направят всичко възможно за защита на гражданското население и да позволят на работещите в хуманитарни организации, особено на медицинския персонал, да вършат работата си", се казва в декларацията, цитирана от БТА.

В текста се подчертава, че оказването на хуманитарна помощ на нуждаещите се трябва да става изключително на основата на принципите за "неутралитет, безпристрастност и недискриминация".

Последвайте канала на

2446 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.06.17 | 18:43

4
Първото име на другарката е Сталина. По-късно е променено поради промяната на линията на Партията.
Браво!

2014.06.17 | 18:42

2
Браво на Кристалина! Обявява се против американските мекерета. Браво на независим български политик.

2014.06.17 | 18:43

3
tova ne e neino mnenie,na evropeitsite im pisna ot izmislenata durjava amerika.samo bai-ganyo tupaka ne razbra che amerikantsite sa podli

2014.06.17 | 18:42

1
Браво, др. криСТАЛИНА! Не Русия да спре да праща оръжие, а "операцията на украинските власти да бъде прекратена". Браво, комунистическо отроче!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини