Мая Манолова: ЦИК действа като тайно общество

  • 14 септември 2011 10:51

  • 1223
  • 2
Мая Манолова: ЦИК действа като тайно общество
© Булфото

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на Коалиция за България в дневния ред да бъдат включени дебати по три законопроекта за промени в Изборния кодекс, предаде БНР.

Законопроектите са внeсeни от депутати от левицата и от ДПС и целта им е да се отстранят дефектите и липсата на прозрачност в дейността на изборната администрация.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от БСП сравни дейността на Централната избирателна комисия с тайно общество.

"Централната избирателна комисия действа като едно тайно избрано общество, чиито протоколи от заседания и начина на вземане на решения са най-строго пазената тайна в държавата. Очевидно че в една голяма част от случаите те действат под въздействие на своите партийни централи", заяви тя.

При процедурата по прегласуване депутатът от левицата Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно обясни, че прозрачността на изборите е изключително важна за тяхната честност. Той допълни, че неслучайно управляващото мнозинство е заложило пречки пред гражданския избор.

"Искате ли честни избори или решенията на Централната избирателна комисия ще се вземат във вашия кабинет, г-жо Фидосова, еднолично. Неслучайно от Европа изпращат такава голяма мисия - 8 експерти и 14 наблюдатели. Преди да се произнесе залата министър Цветанов каза - няма да има промени в закона", посочи Миков.

Народните представители отхвърлиха повторното включване на точката в дневния ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
uzas

2011.10.22 | 12:43

2
lele kolko grozni cherveni mutri boze, prosti im.... te ne sa vinovni che sa slaboumni!!!!!
MAQ MANOLOVA

2011.10.22 | 12:43

1
МРЪСЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРЦАЛ

Добави коментар

Водещи новини