Швеция оспорва кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за шеф на ЕК

  • 09 юни 2014 12:53

  • 1942
  • 0
Швеция оспорва кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за шеф на ЕК
© gettyimages

Шведският премиер Фредрик Рейнфелд оспори легитимността на кандидатурата на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето за председател на Европейската комисия в интервю за в. "Файненшъл таймс".

"Що се отнася до мен и що се отнася до Швеция, ние поставихме под въпрос самия процес", заяви Рейнфелд, имайки предвид подкрепата на най-голямата група в Европейския парламент, чийто кандидат е Юнкер. "Не подкрепяме тази идея, защото това би направило нещата невъзможни за всеки друг кандидат и ще изключи голям брой потенциални председатели на Комисията", добави шведският премиер.

Рейнфелд не каза кого подкрепя, но според "Файненшъл таймс" той желае решението да се вземе от правителствата на страните членки, а не от европейските депутати. Довечера и утре шведският премиер ще се срещне в лятната си резиденция в Харпсунд с британския министър-председател Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., който е твърдо против Юнкер, германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която по-скоро подкрепя Юнкер, но иска да вземе предвид мнението на Лондон, и холандския премиер Марк Рюте.

Последвайте канала на

БТА
1942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини