Стефан Данаилов и"Стъклен дом" остават на екран по време на изборите

  • 13 септември 2011 19:49

  • 3728
  • 2
Стефан Данаилов и"Стъклен дом" остават на екран по време на изборите
©

Казусът с участието на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в в "Стъклен дом" и евентуалното излъчване на сериала по време на предизборната кампания бе обсъдено на заседанието между членовете на СЕМ и ЦИК, пише СтандртНюз.

Ясно е, че нито в закона за електронните медии, нито в избирателния кодекс има нещо, което да може да спре излъчването на сериал с участието на кандидат, каза председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов.

Единствено остава пътят на саморегулацията - ако медията прояви отговорност и не излъчи сериала по време на предизборната кампания. Нямаме законова разпоредба, за да се намесим, така че нямаме право, допълни шефът на СЕМ.

В някакъв смисъл bTV са без вина виновни, тъй като никой не е предполагал, че Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в ще бъде политическо лице във времето, когато "Стъклен дом" е планиран за излъчване. И тяхното положение е сложно, за да се намери решение, коментира Лозанов.

Според мен е все по-наложително ремонт на закона, за да се регламентира поведението на медиите по време на кампания. Има все по-голяма миграция на убеждаващата комуникация по време на избори от предизборните хроники към шоута и сериали. Трябва в закона това да се предвиди - например да се въведат ограничения по време на кампания да се явяват само в регламeнтираните предизборни студия. Това е решение на законодателя, посочи шефът на СЕМ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3728 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2011.09.22 | 03:14

2
ЗАКУПЕТЕ ФУТБОЛНА ФЛАННЕЛКА сезон 11/12г. НА W WW.ORIG INALNI.BE !!!
pi4a az sam destven kato sex pitka

2011.09.22 | 03:14

1
are momiche ela da te 4ukam 6e ti mahna destvenosta

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини