Може ли Станишев да стане евродепутат, но "за кратко"

  • 02 юни 2014 08:35

  • 2340
  • 2
Може ли Станишев да стане евродепутат, но "за кратко"
©

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че ще замине за Брюксел като евродепутат, но "за кратко". По повод тези негови думи преподавателят от НБУ проф. Екатерина Михайлова коментира в "Здравей, България” по Нова телевизия, че на 1 юли новите евродепутати трябва да се явят и да започне мандата им.

"До тогава можеш да вземеш решение, но не може да си евродепутат за малко. Ако не си обявиш оставката в националния парламент, може да започне процедура за обявяване за несъвместимост. Станишев трябва да се откаже да бъде евродепутат, ако иска да остане депутат в националния парламент и обратното. Няма как да е и двете неща едновременно”, обясни проф. Михайлова.

Според нея проблем в българската политика е, че не се казват нещата, сключват се сделки на тъмно, а се влиза в излишни правни спорове и дебати.

На въпрос има ли нарушение на закон при оттеглянето на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от листата и решението на ЦИК той да бъде заличен като избран от българския народ, проф. Екатерина Михайлова заяви, че има правен казус, който е създаден от самата комисия, която си противоречи в решенията си.

Относно преференциалния вот тя коментира, че при него съществуват два риска. Първият възниква при коалиционните листи, тъй като там сметките никога не излизат.

"Това е сложна комбинация между партии и личности и техния баланс. Вторият риск е при малките партии, защото с много малки разлики може да бъде обърната листа, което отваря възможности за купен вот”, на мнение е преподавателят в НБУ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.27 | 15:10

2
ОТ СЕДЕМ ПЪТИ ПЕДЕРАСТ СТАВА ЛИ СЕ?

2015.01.27 | 15:10

1
STARA ZABRAVENA ZLOBNA TETKA-SKRII SE

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини