Малайзийските власти крият ключова информация за изчезването на полет 370

  • 27 май 2014 13:54

  • 2406
  • 0
Малайзийските власти крият ключова информация за изчезването на полет 370
©

Случилото се с изчезналия полет 370 започна съвсем да намирисва и да поражда подозрения, че властите в Малайзия не казват цялата истина. 

Днес бяха оповестени данните от комуникацията между сателитите и боинга. Близките на пасажерите, намирали се на борда на самолета, настояваха от два месеца тази информация да бъде разпространена. Компанията собственик на сателитите Inmarsat твърдеше, че не може да ги предостави, тъй като са част от разследването. Миналата седмица малайзийските власти и фирмата заявиха, че все пак ще публикуват данните, пише inews.bg.

След като това се случи, роднините и на изчезналите, и международни експерти твърдят, че част от информацията е била спестена и остава тайна. 

Според запознати фактът, че ключови елементи от комуникацията между сателитите и самолетa са били скрити, ще попречи на чуждите експерти да направят независимо разследване за съдбата на полет 370. 

Публикуваните данни са побрани в 47 страници, като те съдържат стотици редове  от контактите между екипажа на боинга и сателитната система, информира CNN. 

"Предоставената информация не описва цялата картина, но има за цел да даде акуратни данни за комуникацията", пише в документа.

Близките на пасажерите заявиха, че ще поискат независим анализ на наличната информация за летателното средство. 

"Първото нещо, което ще направим, е да проверим дали предоставените данни са акуратни", заяви Сара Баж, чийто партньор се е намирал на борда на самолета. Тя изрази възмущението си, че предоставените записи не са били публикувани в суровия им вариант. 

Подозренията на роднините бяха потвърдени от експерта по сигурността Дейвид Сиус. Той твърди, че в разпространения документ липсва ключова информация, за да се направи пълен анализ от експертите.  

"Няма достатъчно данни, които да докажат дали изчезването на самолета се дължи на нечия грешка, или не", каза специалистът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2406 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини