Обама: Американската воля не е пречупена

  • 12 септември 2011 06:17

  • 777
  • 0
Обама: Американската воля не е пречупена
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви в неделя, че десетилетието след 11 септември е доказало, че въпреки разделенията, войните и рецесията, нищо не може да разтърси волята на САЩ, ако те останат единни, предаде АФП.

Самият Обама, който понесе тежка политическа съдба, заяви, че отговорът на нацията на най-тежката терористична атака в света преди 10 години е показал, че идеалите на нацията са „вечни” и нейната устойчивост не може да бъде подлагана на съмнение.

Президентът, обобщавайки ден на смирени помени в Ню Йорк, Пенсилвания и Вашингтон, заяви, че следващите поколения ще посещават мемориалите на загиналите на 11 септември 2001 г. и последвалите войни в Ирак и Афганистан.

„Те ще знаят, че нищо не може да пречупи волята на наистина единните Съединени щати”, заяви Обама, коментирайки че борбата срещу тероризма е победа, която може да се нареди до някои от най-големите постижения на нацията.

Последвайте канала на

777 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини